Grafik Tasarım Proje: Ambalaj Tasarımı

GRAFİK TASARIM PROJE: AMBALAJ TASARIMI dersinde öğrencilerin ambalaj tasarımı ile ilgili teorik ve uygulama konusunda bilgi sahibi olmaları ve sektörde doğru ve etkin tasarımlar yapabilmelerini amaçlar.

GRAFİK TASARIM PROJE: AMBALAJ TASARIMI dersinde öğrencilere ambalaj tasarımı ile ilgili teorik bilgi verilir ve örneklerle açıklanır, bu alandaki yeni eğilimler incelenir ve örnek olaylar sunulur. Karton ambalaj bıçakları öğretilir, yaratıcı form çalışması yaptırılır ve maket yaptırılır; etiket tasarımı öğretilir ve örnek çalışma yaptırılır, çeşitli malzemeler (Ahşap, Cam, Oluklu Mukavva, Metal, PVC vb) tanıtılır. Bu bilgiler ışığında öğrenci bir ambalaj serisi tasarlar, ambalaj üzeri grafik çözümlemelerini çalışır, maket yapar ve son olarak tasarlayacağı bir sergileme standı/düzeni demonstrasyonu/prototipi ile sunar.

Dersin Öğretim Yöntemleri:
1 Ara Sınav - Final sınavı, ödev ve sunum hazırlama