Grafik Tasarım Proje: Yaratıcı Stüdyo II

Bahar
Öğrencilerin deneysel-kavramsal tasarım yaklaşımları üretmeleri, grafik sanatlar alanında artistik bir bakış açısı kazanmaları amaçlanır.

GRAFİK TASARIM PROJE: YARATICI STÜDYO II dersinde öğrenciler Lisans eğitimi boyunca kazandıkları bilgileri kullanarak, ilişkilendirerek ve birleştirerek, buluşa ve yaratıcılığa yönelik deneysel-kavramsal tasarımlar gerçekleştirirler, belirledikleri problemler hakkında araştırma ve eskiz dosyası oluşturur, tasarım çözümleri üretirler. Bu çözümleri uygulayarak, prototipleri ve tasarım rasyonelleri ile sunarlar. Ayrıca öğrenciler tasarımları ile ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmak üzere cesaretlendirilir ve teşvik edilir. Artistik bir olgunlaşma süreci ile birlikte girişimci bir kimlik kazanarak uygulanabilecek işleri ile ilgili sunumlar yapar, sanatsal işleri için sergiler düzenler ve etkinliklerde yer alırlar.