• Türkçe
  • English

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Salı, 24 Ekim, 2017 - 14:52
16 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşen etkinliğimiz bugün FAO'nun resmi anasayfasında da yer aldı. Bu yıl Türkiye'den resmi katılım sağlayan tek bölüm olmanın da ayrı bir gururunu yaşıyoruz http://www.fao.org/world-food-day/2017/events/events-details/en/c/1046831/ https://www.instagram.com/p/...
Salı, 24 Ekim, 2017 - 14:35
18 Ekim 2017 Çarşamba günü, "Türk Mutfak Kültüründe Aşure" etkinliğimiz gerçekleşti. Gıda Antropoloğu hocamız Yrd. Doç Dr. Arzu DURUKAN ve Antropoloji doktorası yapan Chef'imiz Öğr. Gör. Fahri DEMİR'in beraber gerçekleştirdikleri bu güzel etkinlik, yöneticilerimizi, idari kadromuzu, öğretim...
Salı, 24 Ekim, 2017 - 14:04
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz, FAO'nun düzenlediği “Dünya Gıda Günü'ne FAO'nun bu kapsamda partneri olarak gerceklestirdigi etkinlikle destek verdi.
Perşembe, 12 Ekim, 2017 - 22:47
Mühürlemeyin boşuna! 8 Ekim 2017 Çiğ yumurta içmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Acıdan ağzınız mı yandı? Su içmek yerine yanınca yağlı ekmek yiyin. Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sibel Özilgen’in yazdığı ‘Gıda Bilmeceleri’ yemeklerle ilgili doğru...
Çarşamba, 4 Ekim, 2017 - 10:49
Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Efes Müze Müdürlüğü desteğiyle gerçekleşen "Şehir Ödülleri Türkiye 2017" yarışmasında, Yeditepe Üniversitesi - Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü jüri üyeleri arasındaydı.  https://www.sehirodulleri.com/
Salı, 24 Ekim, 2017 - 14:50
  16 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşen etkinliğimiz bugün FAO'nun resmi anasayfasında da yer aldı. Bu yıl Türkiye'den resmi katılım sağlayan tek bölüm olmanın da ayrı bir gururunu yaşıyoruz http://www.fao.org/world-food-day/2017/events/events-details/en/c/1046831/ https://www....
Salı, 8 Ağustos, 2017 - 14:19
Bu anlaşma dâhilinde Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü UNESCO/UNITWIN “Food, Culture and Development” Chair programının resmi ortağı olmuştur. UNESCO çerçevesinde 1992 yılında kurulan UNESCO/ UNITWIN Chair programı uluslararası alanda üniversitelerarası işbirliği ve...
Salı, 8 Ağustos, 2017 - 14:08
Türkiye'nin ilk Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olma özelliğini taşıyan Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Fransa’da bulunan dünyaca ünlü pastacılık okulu Alain Ducasse Education-ENSP ile bir anlaşma imzaladı.  Bu anlaşma ile, gerekli koşulları sağlayan...
Salı, 8 Ağustos, 2017 - 14:03
Türkiye'nin ilk Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olma özelliğini taşıyan Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü; önemli bir buluşun sahibi oldu. Bu buluş sayesinde, artık Çölyak hastalarına yönelik bitkisel protein değeri yüksek, glütensiz tarhana üretimi geleneksel üretim...