• Türkçe
  • English

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Çarşamba, 7 Şubat, 2018 - 18:04
Eğitimimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. 10 Şubat tarihinde yapılacak eğitim için kontenjanımız dolmuştur.  Bir sonraki eğitim tarihi: 17 Mart 2018 Cumartesi olacaktır. Bir sonraki eğitim için son başvuru tarihi : 9 Mart 2018’dir.  Eğitimle ilgili ayrıntılı bilgi ve ön...
Cumartesi, 20 Ocak, 2018 - 22:36
1960'ların sonunda, klasik Fransız mutfağının modern versiyonunu geliştiren ilk şeflerden biri olması ile bilinen ve gastronomi dünyasının duayenlerinden biri olarak kabul edilen Şef Paul Bocuse hayatını kaybetti. 91 yaşında vefat eden duayen şef "Nouvelle Cuisine" yani yenilikçi mutfağın...
Salı, 24 Ekim, 2017 - 14:52
16 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşen etkinliğimiz bugün FAO'nun resmi anasayfasında da yer aldı. Bu yıl Türkiye'den resmi katılım sağlayan tek bölüm olmanın da ayrı bir gururunu yaşıyoruz http://www.fao.org/world-food-day/2017/events/events-details/en/c/1046831/ https://www.instagram.com/p/...
Salı, 24 Ekim, 2017 - 14:35
18 Ekim 2017 Çarşamba günü, "Türk Mutfak Kültüründe Aşure" etkinliğimiz gerçekleşti. Gıda Antropoloğu hocamız Yrd. Doç Dr. Arzu DURUKAN ve Antropoloji doktorası yapan Chef'imiz Öğr. Gör. Fahri DEMİR'in beraber gerçekleştirdikleri bu güzel etkinlik, yöneticilerimizi, idari kadromuzu, öğretim...
Salı, 24 Ekim, 2017 - 14:04
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz, FAO'nun düzenlediği “Dünya Gıda Günü'ne FAO'nun bu kapsamda partneri olarak gerceklestirdigi etkinlikle destek verdi.
Pazar, 11 Mart, 2018 - 20:09
Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile İspanya’nın önemli üniversitelerinden Universitat Oberta de Catalunya (UOC)’ın temsil ettiği UNESCO/UNITWIN “Food, Culture and Development” kürsüsü tarafından 2016 yılında imzalanan anlaşma kapsamında ve halen...
Cuma, 2 Şubat, 2018 - 13:54
Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sibel Özilgen’in “Cooking as a Chemical Reaction (Kimyasal Tepkime Olarak Pişirme)” isimli kitabı Çinceye çevrilerek Çin’de ders kitabı olarak okutulmaya başlayacak. Çin’deki China Light Industry Press yayınevinin, kitabın...
Salı, 24 Ekim, 2017 - 14:50
  16 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşen etkinliğimiz bugün FAO'nun resmi anasayfasında da yer aldı. Bu yıl Türkiye'den resmi katılım sağlayan tek bölüm olmanın da ayrı bir gururunu yaşıyoruz http://www.fao.org/world-food-day/2017/events/events-details/en/c/1046831/ https://www....
Salı, 8 Ağustos, 2017 - 14:19
Bu anlaşma dâhilinde Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü UNESCO/UNITWIN “Food, Culture and Development” Chair programının resmi ortağı olmuştur. UNESCO çerçevesinde 1992 yılında kurulan UNESCO/ UNITWIN Chair programı uluslararası alanda üniversitelerarası işbirliği ve...
Salı, 8 Ağustos, 2017 - 14:08
Türkiye'nin ilk Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olma özelliğini taşıyan Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Fransa’da bulunan dünyaca ünlü pastacılık okulu Alain Ducasse Education-ENSP ile bir anlaşma imzaladı.  Bu anlaşma ile, gerekli koşulları sağlayan...