Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Pazartesi, 12 Kasım, 2018 - 21:58
Yiyeceklerin seçiminden, hazırlanış ve saklanış biçimlerine kadar olan süreçlerin tümüyle ilgili merak edilenlerin yanıtlandığı Gıda Bilmeceleri kitabı ile Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Sibel ÖZİLGEN 17 Kasım Cumartesi, saat 14:00-15:00 arası 37. Uluslararası İstabul Kitap Fuarı’nda kitap...
Salı, 31 Temmuz, 2018 - 10:00
  Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Sibel ÖZİLGEN, NTV Radyo - Gastronomi Sohbetlerinde; Gastronomi, Kimya ve Geleneksel Mutfak Kültürü Üçgeninde sohbet etti. Bu güzel sohbeti kaçırdıysanız ya da daha dinlemeye  fırsat...
Perşembe, 12 Temmuz, 2018 - 11:34
►Bölüm Başkanı Mesajı ► Akademik Kadro ► Başarılarımız ► İşbirliklerimiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü; Türkiye’de kurulan ilk Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı olup, Türk Mutfak Kültürünün akademik bir ortamda araştırılması, korunması, geliştirilmesi ve bütün...
Pazartesi, 9 Temmuz, 2018 - 11:31
1-17 Ağustos tarihleri arasında üniversitemizde düzenlenecek olan tanıtım günlerine bekliyoruz. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü eğitmenleri bu tarihler arasında hergün Güzel Sanatlar Fakültesi tercih masasında adaylarımızla buluşacaktır.  
Pazartesi, 4 Haziran, 2018 - 09:41
Yaz döneminde öğrencilerimiz, dünyanın dört bir yanında bulunan önemli restoran ve otellerde hem staj yapacaklar hem de okulumuzu, bölümümüzü ve Türk Mutfak Kültürümüzü temsil edecekler. Türk Mutfak kültürü temsilcilerimiz ile tanışın.     CEM TUNAY TUNA - İSVEÇ - FRANTZEN - 3...
Pazartesi, 12 Kasım, 2018 - 21:50
Çok yakında Eğitmen Şefimiz Sertan Çavuşoğlu’nun Gastronomi eğitiminde eksikliği hissedilen bir boşluğu dolduracak olan referans kitabı Yeditepe Üniversitesi Yayınevi’nden raflardaki ve en önemlisi de eğitimdeki yerini almaya hazırlanıyor.
Pazartesi, 12 Kasım, 2018 - 21:28
DEIK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) ve DTIK (Dünya Türk İş Konseyi) tarafından hazırlanan ve bütün dış temsilciliklere de dağıtılan bültenin ilk sayısında “Başarılı Türklerle Röportajlar” başlığı altında Mehmet Öz, Atıl Kutoğlu ve Gonca Türkeli ile birlikte Bölüm Başkanımız Doç Dr. Sibel ÖZİLGEN '...
Pazartesi, 30 Nisan, 2018 - 23:12
Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile İspanya’nın önemli üniversitelerinden Universitat Oberta de Catalunya (UOC)’ın temsil ettiği UNESCO/UNITWIN “Food, Culture and Development” kürsüsü tarafından 2016 yılında imzalanan anlaşma kapsamında Türk...
Pazar, 11 Mart, 2018 - 20:09
Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile İspanya’nın önemli üniversitelerinden Universitat Oberta de Catalunya (UOC)’ın temsil ettiği UNESCO/UNITWIN “Food, Culture and Development” kürsüsü tarafından 2016 yılında imzalanan anlaşma kapsamında ve halen...
Cuma, 2 Şubat, 2018 - 13:54
Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sibel Özilgen’in “Cooking as a Chemical Reaction (Kimyasal Tepkime Olarak Pişirme)” isimli kitabı Çinceye çevrilerek Çin’de ders kitabı olarak okutulmaya başlayacak. Çin’deki China Light Industry Press yayınevinin, kitabın...