• Türkçe
  • English

Türkiye'nin ilk Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olma özelliğini taşıyan Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü; önemli bir buluşun sahibi oldu. Bu buluş sayesinde, artık Çölyak hastalarına yönelik bitkisel protein değeri yüksek, glütensiz tarhana üretimi geleneksel üretim yöntemleri kullanılarak yapılacak.

Ürün, yapımında karabuğday unu ağırlıklı olmak üzere bir veya birden çok besin değeri yüksek tahıl ununun kullanıldığı, bitkisel protein değeri yüksek, kalorisi düşük, tat ve koku açısından geleneksel tarhanayla aynı kaliteyi sunan, son derece besleyici ve geleneksel tarhana üretim yöntemleri kullanılarak geliştirilmiş bir ürün olma niteliğini taşımaktadır.

 

paylaş