• Türkçe
  • English

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile İspanya’nın önemli üniversitelerinden Universitat Oberta de Catalunya (UOC)’ın temsil ettiği UNESCO/UNITWIN “Food, Culture and Development” kürsüsü tarafından 2016 yılında imzalanan anlaşma kapsamında ve halen devam eden Türk Mutfak Kültürünü kayıt altına alma çalışmalarımıza, “Büyükada Yemekleri” ve “İstanbul Sofraları”’ kitaplarının yazarı, son olarak “Hayat Ağacı” programında dedesinden ve çocukluğundan yemekleri bizlerle paylaşan sevgili Selin Kutucular kendisine el veren sevgili annesi Zübeyde hanımla birlikte katkıda bulundular. Öğrencilerimiz ile paylaşmış oldukları kaymaklı su böreği ve kuzu ciğerli gömlek yapımı bölümümüz tarafından kayıt altına alındı. Katkılarından dolayı Selin Kutucular'a ve Zübeyde Hanım'a çok teşekkür ediyoruz.

 

paylaş