• Türkçe
  • English

Yeditepe’nin, ''Güzel Sanatlar Fakülteleri Yeni Mezunlar Sergisi'' Başarısı 

Türkiye’nin ilk kolektif Güzel Sanatlar Fakülteleri yeni mezunlar sergisi BASE’de Yeditepe Üniversitesi’nden 8 öğrenci eserleriyle yer alıyor.

Türkiye genelinde sanat öğrencileri için eşitsizlik anlamına gelebilecek mesafeleri ortadan kaldıran BASE, fakültelerin resim, heykel, fotoğraf ve video, grafik tasarım, görsel iletişim tasarımı, baskı sanatları, cam ve seramik bölümlerinden 2017 yılında mezun olan sanatçı adaylarının eserlerini İstanbul Galata Rum Okulu’nda, 21-24 Aralık’ta bir araya getiriyor.

Uluslararası Kurul Değerlendirdi

Mezuniyetten profesyonel sanat hayatına geçişlerinde sanatçıları desteklemek ve galeri, koleksiyonerler, sanatseverler ve yaratıcı endüstrilerin genç yetenekleri keşfetmesine aracı olmak amacıyla düzenlenen sergiye katılım için 51 farklı üniversiteden bine yakın kişi başvurdu. 23 kişiden oluşan uluslararası bir kurul tarafından değerlendirilerek seçilen eserlerin sergileneceği BASE’de, Türkiye’nin 31 üniversitesinden 108 sanatçı adayının toplam 116 yapıtı sergilenecek. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü öğrencileri Bora AyonurOlgun KaşıkçıUğur DemirciDeniz ÇimlikayaAli Eroğlu ve Musab Abdullah Güngör ile Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü öğrencileri Burak Çolak ve Ali Cem Levent, sergide eserleriyle yer alacak.

Sanat yazarı, akademisyen ve aynı zamanda Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği-Türkiye (AICA) üyesi olan Derya Yücel’in küratörlüğünü yaptığı sergide, İstanbul’dan ve İstanbul dışından gelecek olan tüm katılımcılar, sanat dünyasının önde gelen isimleriyle birebir tanışma olanağına sahip olacak.

Ziyaretçi ve katılımcılarına dopdolu bir panel ve söyleşi programı da sunan BASE’ye 50’yi aşkın kişi konuşmacı katılıyor.

BASE ile ilgili ayrıntılı bilgi için: www.base.ist
Facebook
Instagram

paylaş