Portreleri İşlemek

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nden 2016 yılında mezun olan Rana Balca Ülker, resmettiği portreleri işleme tekniğiyle birleştirerek özgün yapıtlar meydana getiriyor. Portrelerindeki derin ve güçlü bakışları yer yer floral etkilerin ardına gizleyerek yumuşak bir mahzunluk hissettiriyor. Tek başına göze odaklandığı çalışmalarında ise, türlü anları, çeşitli ifadeleri yansıtarak izleyiciyi gözün sahibini, o kişinin o an hissettiği hisleri keşfe davet ediyor. Rana Balca Ülker’in çeşitli sergilerde izleyicilerle buluşan çalışmaları, tasarımcıların bireysel olarak desenlerini pazarlayabilmesine imkan tanıyan ve küresel tekstil deseni eğilimlerini paylaşan uluslararası tekstil deseni tedarikçisi Patternbank Studio’nun genç tekstil ve yüzey tasarımcılarına yer verdiği blog kısmında da tanıtıldığı için Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü olarak gurur duyuyoruz ve Rana’ya sanat ve tasarım hayatında başarılar diliyoruz.