Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü'nde Okumanın Ayrıcalığını Yeditepeli Bilir!

Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü; sanatsal yaratıcılıkta düşünsel gelişimin, bireysel yeteneklerin gelişiminin ve çalışma yönünde bir öz disiplinin oluşturulmasının sanat eğitiminin temelini sağladığını savunuyor. Bu bağlamda eğitim programı, bir yandan öğrencinin düşünsel gelişimiyle sanatsal değerleri sorgulayıp yaratıcılığını teşvik edecek ve heyecanını arttıracak şekilde özgür bir ortam sağlarken diğer yandan yoğun uygulama çalışmaları ile öz disiplini geliştirmeyi hedefliyor. Geniş atölye olanakları, çağdaş düzeyde yürütülen eğitim anlayışı ve sağlanan sergileme olanakları ile öğrencilerin bütünsel bir sanat ortamı içerisinde yetişmeleri sağlanıyor. Öğrencilerimiz dört yıllık eğitimlerinin son iki döneminde pazarlama, kostüm tasarımı ve tekstil endüstrisinde organizasyon gibi konulardaki proje derslerini dokuma, baskı ve giysi olmak üzere 3 farklı branşta alabiliyor. Öğrenciler tasarımlarını hangi branşta gerçekleştirmeyi istiyorlarsa o proje dersini seçerek ciddi bir koleksiyon oluşturma ve sunma sürecine giriyor.
Bölümümüzdeki temel sanat eğitiminin ardından bölüm derslerinin sonraki yıllarında desen, özgün baskı ve resim atölyelerinde farklı tekniklerle tanışmayı amaçlayan bir eğitim programı uygulanıyor . Öğrencilerimiz mezuniyet projelerini eğitimleri süresince sahip oldukları birikimi yansıtan, özgün sanatsal kimliğini ortaya koyan bir sunum olarak hazırlıyorlar. Bu projeler bölüm danışmanları ve alanında önde gelen sanatçılardan oluşan bir jüri tarafından değerlendiriliyor.

► Fotoğraflarla Plastik Sanatlar ve Resim

Mezunlarımız serbest sanatçı olarak çalışmakta olup özel sektör ve kamu kuruluşlarında sanat danışmanı, güzel sanatlar fakültelerinde öğretim elemanı, pedagojik formasyona sahip olanlar ise ilk ve orta dereceli özel veya devlet okullarında öğretmen olarak görev yapabiliyorlar.