Sanat Yönetimi Bölümü'nde Okumanın Ayrıcalığını Yeditepeli Bilir!

Sanat (Tasarım) Yönetimi Bölümü, sanat etkinliklerinin gerçekleştirilme süreci ve sanat mekanlarının organizasyonu üzerine disiplinlerarası eğitim veriyor. Sanatın tarihsel gelişimi, modern ve çağdaş sanat teorileri, kültürel çalışmalar, film çalışmaları, sanat etkinliklerinin maliyet hesapları, sponsorluk ve halkla ilişkiler gibi, kültür-sanat etkinliklerinin sahne arkasını oluşturan bilgi ve deneyimler eğitim programımızın ağırlıklı noktalarını oluşturuyor.
Bölüm öğrencilerimiz danışmanlık servisleri ve çalıştaylar aracılığıyla, eğitimleri sürecinde konser, festival ve sergi etkinliklerinde etkin biçimde yer alarak deneyimlerini pekiştiriyorlar. Bölüm dersleri arasında Sanat ve Kültür Tarihi, Çağdaş Sanat, Sahne Sanatları, İşletme ve Yönetim Temelleri, Müzik İşletmeciliği, Sanatta Sponsorluk, Görsel Sanatlar, Kültürel Çalışmalar, Pazarlama ve Ekonomi bulunuyor.

► Fotoğraflarla Sanat Yönetimi

Mezunlarımız, özel ve kamu müzelerinde sergi yapımcısı(küratör), program yönetmeni, sanat eleştirmeni, galeri yönetmeni, sanat danışmanı gibi alanların yanı sıra sahne ve gösteri sanatları alanlarında da çeşitli görevler üstleniyor.