• Türkçe

Sosyal Amaçlı Tasarım Sergisi

Haz 02

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ G.S.F. Öğretim Elemanları

"İKİ KUŞAK BİR ARADA III"

Karma Resim Sergisi

6 Şubat – 28 Şubat 2017

May 17

Plastik Sanatlar Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ergin İnan, keyifli bir kağıt yapım çalıştayı düzenledi.

Nis 25

Plastik Sanatlar Bölümü, tıp öğrencileriyle beraber keyifli bir mono baskı çalıştayı düzenledi.

Şub 02

Grafik Tasarımı Bölümü olarak Tophane-i Amire’de Victor Vasarely Retrospektifi'ndeydik. Op Art’ın kurucusu olarak bilinen sanatçıyı kapsamlı biçimde ele alan sergide resim, heykel, tasarım ve duvar halılarından oluşan 50’yi aşkın yapıt yer alıyor. Vasarely, soyut sanatın hâkim olduğu bir dönemde sanatı gündelik olan üzerinden düşünen bir sanatçı olmakla birlikte, Bauhaus ekolünün etkisiyle oluşturduğu grafik estetiğiyle bilgisayar çağının erken formlarını ortaya koydu.

Nis 18

BMS Firması sponsorluğunda gerçekleştirilen tel heykel yarışmasının kazananları belli oldu.

Devrim Kurtuluş Şendur, Faruk Bil, Pınar Işık ve Tolga Turan ödüllerini Prof. M. Zahit Büyükişliyen, Prof. Gülveli Kaya, Yrd. Doç. Hakan Özer ve Doç. Teymur Rzayev'den aldı.

Nis 18

Grafist 20 İstanbul Grafik Tasarım Günleri Kapsamında Sınırları Geçerken... / Crossing Frontiers... sergisine Öğretim Üyelerimizden ve öğrencilerimizden katılım...Yrd Doç Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Yrd Doç Özlem Mutaf Büyükarman ve Dr. Gözde Umur T-shirt Tasarımları ile, Lisanüstü Buslu Öğrenci Selin Yaprak Türkölmez afiş tasarımı ile sergide ve Grafist kataloğunda yer aldı.

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü dünyaca ünlü küratör, yazar, eğitimci, Cristina Dosio Morozzi’yi ağırladı...

23 Kasım 2016 Perşembe günü, Firenze Yurtdışı Eğitim’in davetlisi olarak, tasarım eğitimi alanında söz sahibi belli başlı üniversitelerde seminer vermek üzere Türkiye’ye gelen Morozzi, “Design Couture” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Sayfalar