• Türkçe
  • English

Haberler ve Duyurular

Cumartesi, 20 Ocak, 2018 - 22:36
1960'ların sonunda, klasik Fransız mutfağının modern versiyonunu geliştiren ilk şeflerden biri olması ile bilinen ve gastronomi dünyasının duayenlerinden biri olarak kabul edilen Şef Paul Bocuse hayatını kaybetti. 91 yaşında vefat eden duayen şef "Nouvelle Cuisine" yani yenilikçi mutfağın...
Salı, 24 Ekim, 2017 - 14:52
16 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşen etkinliğimiz bugün FAO'nun resmi anasayfasında da yer aldı. Bu yıl Türkiye'den resmi katılım sağlayan tek bölüm olmanın da ayrı bir gururunu yaşıyoruz http://www.fao.org/world-food-day/2017/events/events-details/en/c/1046831/ https://www.instagram.com/p/...
Salı, 24 Ekim, 2017 - 14:50
  16 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşen etkinliğimiz bugün FAO'nun resmi anasayfasında da yer aldı. Bu yıl Türkiye'den resmi katılım sağlayan tek bölüm olmanın da ayrı bir gururunu yaşıyoruz http://www.fao.org/world-food-day/2017/events/events-details/en/c/1046831/ https://www....
Salı, 24 Ekim, 2017 - 14:35
18 Ekim 2017 Çarşamba günü, "Türk Mutfak Kültüründe Aşure" etkinliğimiz gerçekleşti. Gıda Antropoloğu hocamız Yrd. Doç Dr. Arzu DURUKAN ve Antropoloji doktorası yapan Chef'imiz Öğr. Gör. Fahri DEMİR'in beraber gerçekleştirdikleri bu güzel etkinlik, yöneticilerimizi, idari kadromuzu, öğretim...
Salı, 24 Ekim, 2017 - 14:04
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz, FAO'nun düzenlediği “Dünya Gıda Günü'ne FAO'nun bu kapsamda partneri olarak gerceklestirdigi etkinlikle destek verdi.
Perşembe, 12 Ekim, 2017 - 22:47
Mühürlemeyin boşuna! 8 Ekim 2017 Çiğ yumurta içmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Acıdan ağzınız mı yandı? Su içmek yerine yanınca yağlı ekmek yiyin. Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sibel Özilgen’in yazdığı ‘Gıda Bilmeceleri’ yemeklerle ilgili doğru...
Çarşamba, 4 Ekim, 2017 - 10:49
Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Efes Müze Müdürlüğü desteğiyle gerçekleşen "Şehir Ödülleri Türkiye 2017" yarışmasında, Yeditepe Üniversitesi - Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü jüri üyeleri arasındaydı.  https://www.sehirodulleri.com/
Salı, 5 Eylül, 2017 - 21:48
Bu anlaşma dâhilinde Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü UNESCO/UNITWIN “Food, Culture and Development” Chair programının resmi ortağı olmuştur. UNESCO çerçevesinde 1992 yılında kurulan UNESCO/ UNITWIN Chair programı uluslararası alanda üniversitelerarası işbirliği ve...
Salı, 15 Ağustos, 2017 - 11:50
Eğitmen Chef'imiz Fahri DEMİR, Dünyanın En Prestijli Gastronomi Derneği olan Chaîne de Rôtisseurs 'e kabul edildi Dünyada hızla yayılarak, tahmini 25,000 profesyonel ve profesyonel olmayan üyesi ile 80 ülkede faaliyet göstermekte olan Chaîne de Rôtisseurs, 1950 yılında Paris’te kurulan bir...
Salı, 15 Ağustos, 2017 - 11:24
“Gıda Bilmeceleri” Kitabı Raflarda Yerini Aldı… Gıdalar hakkında pek çok şehir efsanesine ve hep duyduğumuz ama anlamını bilmediğimiz gıda terimlerine dair aklınızdaki sorulara yanıt bulabileceğiniz “Gıda Bilmeceleri” kitabı, Yeditepe Üniversitesi Yayınevi’nden çıktı. İster kendi...

Sayfalar