Tiyatro Bölümü'nde Okumanın Ayrıcalığını Yeditepeli Bilir!

Tiyatro Bölümü; öğrencilerine teorik, uygulamalı ders, seminer ve atölye çalışmaları ile bütünlenen dört yıllık bir oyunculuk eğitimi veriyor. Dört yıla yayılan öğretim süresi boyunca oyuncu adayı; hareket, ses-nefes ve konuşma eğitimi, doğaçlama,oyunculuk, rol ve oyun hazırlama alanlarında uygulamalı eğitim alırken, zorunlu kuramsal derslerden edindiği temel formasyonunu seçmeli derslerle ve kendi istediği çizgide geliştirebilme fırsat buluyor. Öğrencilerimize, performanstan şan uygulamaya, yaratıcı dramadan kamera oyunculuğu ve oyuncu yönetimine kadar uzanan geniş bir yelpazeden kendilerine özgü bir program hazırlama fırsatı sunuluyor. Bölümümüzün akademik kadrosu ve atölye çalışmaları ya da konferanslar için davet edilen konuklar, alanlarının en önde gelen tiyatro, sinema, televizyon ve kültür insanlarından oluşuyor. Dünyanın önde gelen oyunculuk ekollerinden olan Michael Checkov Europe Training (MCET) ile anlaşması da bulunan Tiyatro Bölümünde her dönem MCET atölye çalışmaları düzenleniyor. Bu atölyeler kapsamında Avrupa’nın önemli oyunculuk eğitmenleri ile çalışma fırsatına sahip olan Tiyatro Bölümü öğrencilerimiz, özellikle yurt dışında geçerliliği olan MCET sertifikasına da sahip oluyorlar.
Öğrencilerimizin hazırladığı oyunlar, bölümümüze ait uygulama sahnesinde, platoda ve üniversitelerarası tiyatro gösterilerinde, ulusal ve uluslararası gençlik festivallerinde, yurt dışında çeşitli festivallerde ve Kadıköy Belediyesi Kültür Merkezleri'nde seyirci ile buluşarak, her geçen yıl daha çok ilgi görüyor.

► Fotoğraflarla Tiyatro Bölümü

Mezunlarımız; Şehir ve Devlet Tiyatroları’nda, televizyon ve sinema alanında yapılan çalışmalarda, kurumsallaşmış profesyonel tiyatrolarda ve alternatif tiyatro yapılanmalarında, her seviyedeki tiyatro eğitimi alanında, oyuncu, yönetmen, yazar, yapımcı ve benzeri görevler üstlenerek bölümümüzde aldıkları eğitimi sanat yaşamının pratiği ile buluşturuyor.