Ünvan: Öğretim GörevlisiBölüm: Gastronomi ve Mutfak Sanatları BölümüGörevi: Bölüm Başkan YardımcısıE-posta: fahri.demir@yeditepe.edu.trTelefon: 0216 578 0000- (1861 / 3011)Ofis: GSF 502Çalışma Türü: Tam ZamanlıAkademikBiyografiAraştırma ve İlgi Alanları Türk Mutfağı, Türk Yöre Mutfakları, Dünya Mutfakları. Yemek ve Yemek Kültürü Antropolojisi Akademik Özgeçmiş PhD. Yeditepe Üniversitesi – Antropoloji 2014 MS: Bahçeşehir Üniversitesi – MBA 2011 BA: Yeditepe Üniversitesi – Gastronomi & Mutfak Sanatları 2008 Başlıca Akademik Aktiviteler UNESCO / Unitwin çerçevesinde Françoıs Rabelais Tours üniversitesinde tesmsil edilen “Yemek kültürü mirası korunması ve yaşatılması” kürsüsü ile ortak yapılan, “çocuklar için yemek kitabı” projesi. Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün yürüttüğü, “yemek kültürü alanında sözlü tarih” projesi. Mesleki Tecrübeler Yeditepe Üniversitesi – Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü – Akademisyen & Eğitmen Chef (2013 - ) Sheraton Ataköy – Executive Chef Asistanlığı / Mutfak & HACCP Koordinatörü – (2012 – 2013) W – Istanbul – Toplantı ve Organizasyon Koordinatörü – (2010 – 2011) Hilton Dalaman Golf Resort & SPA – Executive Chef Assistanı (2009-2010) Trattoria Capriccio Italian Restaurant - Restaurant Müdürlüğü (2008 – 2009) Özel Şirket için; yiyecek ve içecek ikram, organizasyon ve servis hizmetleri, (2006 – 2008) Dernek Üyelikleri La Chaîne des Rôtisseurs- Chef Rôtisseur Verdiği DerslerTürk Mutfak TeknikleriTürk Yöre MutfaklarıTürk MutfağıMutfak AkımlarıDünya MutfaklarıGastronomi ve Mutfak Sanatlarına GirişMutfak Uygulama - IPastacılık ve Fırın Ürünlerine Giriş: Mutfak Uygulama - II Mutfak Uygulama - IIIYiyecek İçecek Maliyet KontrolüRestoran İşletmeciliği