• Grafik Tasarımı Bölümü öğrencileri, 4 yıllık müfredatlarında yer alan 131 kredilik ders yükünün dışında, mezun olma şartı olarak belirtilen 60 iş günü süreli zorunlu stajlarını tamamlamakla yükümlüdür.
  • 60 iş günü, 30 iş günü/ 30 iş günü olarak bölünebilir. Staj, farklı zamanlarda ve farklı kurumlarda yapılabilir. Bu durumda staj evrakları 2 kere doldurulup sigorta işlemleri iki kere farklı dönemlerde başlatılacaktır.
  • Öğrenciler stajlarını ara tatil dönemlerinde veya yaz tatili döneminde tamamlayabilir.
  • Öğrenciler ders dönemlerinde ders alırken staj yapamaz. Sadece 4. sınıf öğrencileri ders dönemlerinde staj yapabilir; ders günü dışında kalan boş günleri iş günü olarak sayabilir. Haftalık ders programları kontrol edilen 4. Sınıf öğrencilerinin, iş günü olarak belirttikleri günlerde derslerinin olmaması gerekir.
  • Staj sigortası, Yeditepe Üniversitesi tarafından karşılanmaktadır. Staj ücretlendirmesi, staj yapılan kurum özelinde değerlendirilmektedir.
  • Öğrenciler, staj belgelerini eksiksiz bir şekilde doldurup staj başlangıç tarihinden en az 15 gün önce bölüme belge teslimi yapmalıdır. 15 günden daha kısa bir sürede iletilen staj belgeleri İnsan Kaynakları tarafından reddedilmektedir. Sigorta işlemlerinin zamanında başlatılması için 15 gün kuralına uyulmalıdır.
  • Staj başlangıç ve bitiş tarihleri, iş günü bazında düşünülerek ayarlanmalıdır. Pazar günü ve resmi tatiller (30 Ağustos, 29 Ekim vs) staj günü olarak sayılmaz. Staj kurumu Cumartesi günü aktif olarak çalışıyorsa Cumartesi günü staj günü olarak sayılır. Kurum Cumartesi günü çalışmıyorsa, Cumartesi iş günü olarak sayılmaz.
  • Staj yapılırken Staj Raporu doldurulmalıdır. Staj raporu, staj bittikten sonra 15 gün içinde staj sorumlusuna (Arş. Gör. Furkan Uzun’a) teslim edilmelidir. Staj raporunun son sayfasında staj kurumundaki staj yetkilisinin stajyer hakkındaki görüşleri ve imzası mutlaka yer almalıdır.
  • Staj Belgeleri, aşağıda listelenmiştir. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 numaralı belgeler staj başlangıç tarihinden en az 15 gün önce; 9 numaralı belge ise staj bittikten sonra 15 gün içinde staj yetkilisine teslim edilmelidir.

1- Nüfus cüzdan fotokopisi

2- İkametgah kağıdı (e-devletten)

3- 1 adet fotoğraf

4- Sağlık provizyon bilgi kağıdı (e-devletten)