• Türkçe
  • English

Haberler ve Duyurular

Pazar, 11 Mart, 2018 - 20:09
Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile İspanya’nın önemli üniversitelerinden Universitat Oberta de Catalunya (UOC)’ın temsil ettiği UNESCO/UNITWIN “Food, Culture and Development” kürsüsü tarafından 2016 yılında imzalanan anlaşma kapsamında ve halen...
Çarşamba, 7 Şubat, 2018 - 18:04
Eğitimimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. 10 Şubat tarihinde yapılacak eğitim için kontenjanımız dolmuştur.  Bir sonraki eğitim tarihi: 17 Mart 2018 Cumartesi olacaktır. Bir sonraki eğitim için son başvuru tarihi : 9 Mart 2018’dir.  Eğitimle ilgili ayrıntılı bilgi ve ön...
Cuma, 2 Şubat, 2018 - 13:54
Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sibel Özilgen’in “Cooking as a Chemical Reaction (Kimyasal Tepkime Olarak Pişirme)” isimli kitabı Çinceye çevrilerek Çin’de ders kitabı olarak okutulmaya başlayacak. Çin’deki China Light Industry Press yayınevinin, kitabın...
Cumartesi, 20 Ocak, 2018 - 22:36
1960'ların sonunda, klasik Fransız mutfağının modern versiyonunu geliştiren ilk şeflerden biri olması ile bilinen ve gastronomi dünyasının duayenlerinden biri olarak kabul edilen Şef Paul Bocuse hayatını kaybetti. 91 yaşında vefat eden duayen şef "Nouvelle Cuisine" yani yenilikçi mutfağın...
Salı, 24 Ekim, 2017 - 14:52
16 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşen etkinliğimiz bugün FAO'nun resmi anasayfasında da yer aldı. Bu yıl Türkiye'den resmi katılım sağlayan tek bölüm olmanın da ayrı bir gururunu yaşıyoruz http://www.fao.org/world-food-day/2017/events/events-details/en/c/1046831/ https://www.instagram.com/p/...
Salı, 24 Ekim, 2017 - 14:50
  16 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşen etkinliğimiz bugün FAO'nun resmi anasayfasında da yer aldı. Bu yıl Türkiye'den resmi katılım sağlayan tek bölüm olmanın da ayrı bir gururunu yaşıyoruz http://www.fao.org/world-food-day/2017/events/events-details/en/c/1046831/ https://www....
Salı, 24 Ekim, 2017 - 14:35
18 Ekim 2017 Çarşamba günü, "Türk Mutfak Kültüründe Aşure" etkinliğimiz gerçekleşti. Gıda Antropoloğu hocamız Yrd. Doç Dr. Arzu DURUKAN ve Antropoloji doktorası yapan Chef'imiz Öğr. Gör. Fahri DEMİR'in beraber gerçekleştirdikleri bu güzel etkinlik, yöneticilerimizi, idari kadromuzu, öğretim...
Salı, 24 Ekim, 2017 - 14:04
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz, FAO'nun düzenlediği “Dünya Gıda Günü'ne FAO'nun bu kapsamda partneri olarak gerceklestirdigi etkinlikle destek verdi.
Perşembe, 12 Ekim, 2017 - 22:47
Mühürlemeyin boşuna! 8 Ekim 2017 Çiğ yumurta içmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Acıdan ağzınız mı yandı? Su içmek yerine yanınca yağlı ekmek yiyin. Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sibel Özilgen’in yazdığı ‘Gıda Bilmeceleri’ yemeklerle ilgili doğru...
Çarşamba, 4 Ekim, 2017 - 10:49
Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Efes Müze Müdürlüğü desteğiyle gerçekleşen "Şehir Ödülleri Türkiye 2017" yarışmasında, Yeditepe Üniversitesi - Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü jüri üyeleri arasındaydı.  https://www.sehirodulleri.com/

Sayfalar