Haberler ve Duyurular

Salı, 31 Temmuz, 2018 - 10:00
  Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Sibel ÖZİLGEN, NTV Radyo - Gastronomi Sohbetlerinde; Gastronomi, Kimya ve Geleneksel Mutfak Kültürü Üçgeninde sohbet etti. Bu güzel sohbeti kaçırdıysanız ya da daha dinlemeye  fırsat...
Perşembe, 12 Temmuz, 2018 - 11:34
►Bölüm Başkanı Mesajı ► Akademik Kadro ► Başarılarımız ► İşbirliklerimiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü; Türkiye’de kurulan ilk Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı olup, Türk Mutfak Kültürünün akademik bir ortamda araştırılması, korunması, geliştirilmesi ve bütün...
Pazartesi, 9 Temmuz, 2018 - 11:31
1-17 Ağustos tarihleri arasında üniversitemizde düzenlenecek olan tanıtım günlerine bekliyoruz. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü eğitmenleri bu tarihler arasında hergün Güzel Sanatlar Fakültesi tercih masasında adaylarımızla buluşacaktır.  
Pazartesi, 4 Haziran, 2018 - 09:41
Yaz döneminde öğrencilerimiz, dünyanın dört bir yanında bulunan önemli restoran ve otellerde hem staj yapacaklar hem de okulumuzu, bölümümüzü ve Türk Mutfak Kültürümüzü temsil edecekler. Türk Mutfak kültürü temsilcilerimiz ile tanışın.     CEM TUNAY TUNA - İSVEÇ - FRANTZEN - 3...
Cuma, 18 Mayıs, 2018 - 10:15
Eğitimimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. 6 Ekim tarihinde yapılacak eğitim için Sürekli Eğitim Merkezimizin resmi sayfasını takip edebilirsiniz. Sürekli Eğitim Merkezini takip etmek için ve Uygulamalı Çikolata Atölyesi  ilgili ayrıntılı bilgi ve ön kayıt için...
Pazartesi, 30 Nisan, 2018 - 23:24
  Fakültemizde gerçekleştirilecek olan 1. Uluslararası “sanat ve hayat” konulu sempozyuma gastronomi ve mutfak sanatları alanında bilimsel özgün çalışmalarınızı bekliyoruz... Tematik başlıklar ve detaylı bilgi için: Sanat ve Hayat
Pazartesi, 30 Nisan, 2018 - 23:12
Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile İspanya’nın önemli üniversitelerinden Universitat Oberta de Catalunya (UOC)’ın temsil ettiği UNESCO/UNITWIN “Food, Culture and Development” kürsüsü tarafından 2016 yılında imzalanan anlaşma kapsamında Türk...
Pazar, 11 Mart, 2018 - 20:09
Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile İspanya’nın önemli üniversitelerinden Universitat Oberta de Catalunya (UOC)’ın temsil ettiği UNESCO/UNITWIN “Food, Culture and Development” kürsüsü tarafından 2016 yılında imzalanan anlaşma kapsamında ve halen...
Cuma, 2 Şubat, 2018 - 13:54
Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sibel Özilgen’in “Cooking as a Chemical Reaction (Kimyasal Tepkime Olarak Pişirme)” isimli kitabı Çinceye çevrilerek Çin’de ders kitabı olarak okutulmaya başlayacak. Çin’deki China Light Industry Press yayınevinin, kitabın...
Cumartesi, 20 Ocak, 2018 - 22:36
1960'ların sonunda, klasik Fransız mutfağının modern versiyonunu geliştiren ilk şeflerden biri olması ile bilinen ve gastronomi dünyasının duayenlerinden biri olarak kabul edilen Şef Paul Bocuse hayatını kaybetti. 91 yaşında vefat eden duayen şef "Nouvelle Cuisine" yani yenilikçi mutfağın...

Sayfalar