Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü'nde Okumanın Ayrıcalığını Yeditepeli Bilir!

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, moda ve tekstil tasarımı alanında özgün yaratılar meydana getirebilmek için gerekli olan yöntemleri kavramış olan tasarımcılar yetiştiriyor. Ulusal ve uluslararası platformlarda söz sahibi akademik kadromuz, çağdaş üretim tekniklerine hakim ve bu teknikleri geliştirerek öğrencilerin tasarım yeteneklerini ileri seviyelere taşımayı amaçlayan bir programla profesyonel çalışma hayatının temellerini atıyor. Öğrencilerimiz dört yıllık eğitimlerinin son iki döneminde pazarlama, kostüm tasarımı ve tekstil endüstrisinde organizasyon gibi konulardaki proje derslerini dokuma, baskı ve giysi olmak üzere 3 farklı branş alabiliyor. Öğrenciler tasarımlarını hangi branşta gerçekleştirmeyi istiyorlarsa o proje dersini seçerek ciddi bir koleksiyon oluşturma, üretme ve sunma sürecine giriyor.
Öğrencilerimiz, fakülte içi ve dışı çift anadal ve yan dal programlarıyla donanımlarını artırabiliyor, anlaşmalı olduğumuz kurumlarla Erasmus ve Exchange programları sayesinde öğrenimleri esnasında yurt dışı deneyimleri kazanabiliyor.

► Fotoğraflarla Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü

Mezunlarımız, Türkiye’nin önde gelen markalarında tasarımcı olarak çalışabiliyor veya kendi markalarını yaratabiliyorlar. Giysi, tekstil ve aksesuar tasarımı alanlarında çalışabildikleri gibi, moda editörlüğü, styling, stil danışmanlığı, moda fotoğrafçılığı ve benzer mesleklerde de çalışma fırsatı bulabiliyorlar