• Türkçe
  • English

Hakkımızda

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü; 2003 yılında Tuğrul Şavkay tarafından kurulan Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Türkiye’de kurulan ilk Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programıdır. Türk Mutfak Kültürünün akademik bir ortamda araştırılması, korunması, geliştirilmesi ve bütün dünyaya tanıtılması bölümümüzün temel amacıdır. Program beslenme, gıda bilimi, gıda hijyeni, yeni ürün geliştirme, yiyecek ve içecek işletmeciliği ve pazarlaması, yemek kültürü ve tarihi, dünya mutfak kültürleri, yemek stilistliği ve fotoğrafçılığı, klasik ve modern mutfak teknikleri ve pastacılık gibi çok geniş bir yelpazede dersler sunmaktadır. Bölümümüz birçok alanda lider ve tek Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olma özelliğine sahiptir: Bölümümüzün İspanya’da bulunan Universitat Oberta de Catalunya üniversitesi tarafından temsil edilen “Gıda Kültür ve İnovasyon” ve Fransa’da bulunan François Rabelais Tours üniversitesi tarafından temsil edilen “Yemek Kültürü Mirasının Korunması ve Yaşatılması” UNESCO/UNITWIN kürsüleriyle anlaşmaları bulunmaktadır. Bölümün ayrıca Fransa’nın önde gelen dünyaca ünlü pastacılık okulu Alain Ducasse Education-ENSP ile anlaşması bulunmaktadır. Bölümümüz Türkiye’de yeni bir ürün geliştirerek  PATENT alan tek Gastronomi ve Mutfak Sanatları programıdır, glütensiz tarhana formülü ve üretimi için patent almıştır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü LYS’den TS-2 puanına göre öğrenci almaktadır.

BOLOGNA BİLGİ PAKETİ