• Türkçe
  • English

İşbirlikleri

FRANSA’NIN EN ÜNLÜ PASTACILIK OKULU ALAİN DUCASSE EDUCATİON-ENSP EĞİTİMİ

Türkiye'nin ilk Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olma özelliğini taşıyan Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Fransa’da bulunan dünyaca ünlü pastacılık okulu Alain Ducasse Education-ENSP ile bir anlaşma imzaladı. 

Bu anlaşma ile, gerekli koşulları sağlayan Yeditepe Üniversitesi öğrencileri, yaz döneminde Fransa'ya giderek Alain Ducasse Education-ENSP’de Yeditepeliler için özel hazırlanmış program çerçevesinde toplam 140 saat eğitim alacaklar ve eğitim programını tamamladıktan sonra Fransa’da veya Alain Ducasse Education’ın anlaşmalı olduğu başka bir ülkede bir ay staj yapabilecekler.

Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler ayrıca Alain Ducasse Education sertifikası almaya hak kazanacaklar. Bu sayede Yeditepeli Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri uluslararası alanda deneyim kazanarak kariyerleri adına önemli bir avantaj elde etmiş olacaklar.


UNİVERSİTAT OBERTA DE CATALUNYA (UOC)’IN TEMSİL ETTİĞİ UNESCO’NUN “FOOD, CULTURE AND DEVELOPMENT” KÜRSÜSÜ  İLE ANLAŞMA İMZALANMIŞTIR.

Bu anlaşma dahilinde Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü UNESCO/UNITWIN “Food, Culture and Development” Chair programının resmi ortağı olmuştur.

UNESCO çerçevesinde 1992 yılında kurulan UNESCO/ UNITWIN Chair programı uluslararası alanda üniversitelerarası işbirliği ve bilimsel faaliyetleri desteklemektedir. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 29 Ocak 2015 tarihinde François Rabelais Tours Üniversitesi’nin temsil ettiği UNESCO’nun “Yemek Kültürü Mirasının Korunması ve Tanıtılması” kürsüsü  ile  de anlaşma imzalamıştı. 

Belirtilen alanlardaki UNESCO/ UNITWIN kürsülerine Türkiye’den ortak olarak kabul gören ilk ve tek Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü olma özelliğ taşıyan bölümümüz, anlaşmalar çerçevesinde UNESCO/UNITWIN çerçevesinde yürütülen Gastronomi ve Yemek Kültürü mirası alanındaki projelerde yemek kültürünün korunması ve geliştirilerek gelecek nesillere aktarılarak yaşatılması alanlarında aktif görev alacak, belirtilen kapsamda projeler öenerebilecek,  UNESCO/UNITWIN Chair’in resmi Türkiye temsilcisi olarak bilimsel seminer, konferans ve etkinlikler düzenleyecektir.

Böylelikle 2003 yılında kurulan Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü Türk Mutfak Kültürünün ulusal ve uluslararası platformlarda korunması ve tanıtılmasına önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu anlaşma ayrıca Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerinin UNESCO/UNITWIN Chair programı çerçevesinde Türk Mutfak Kültürü Mirası alanında öngörülen ulusal ve uluslararası bilimsel proje, seminer, konferans ve diğer etkinliklerde görev almalarına, bu alanda uluslarası staj yapmalarına da fırsat sağlayacaktır.