Sergi: İlk Adım 100. Yıl Koleksiyonu Caddebostan Kültür Merkezi'nde

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün Milli Mücadeleyi başlattığı gün olan 19 MAYIS 1919’ un 100. Yılı anısına 19 akademisyen sanatçı, 19 mezun sanatçı bugünün anısına eserler üretti. Bu eserleri, “100. Yıl Koleksiyon Sergisi” adı altında sergilenmek üzere Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğü’ ne bağışladılar. Bu, hem 1919 Mayısının 19. Gününü unutturmamak hem de sanatçıların Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılıklarının ve vefa borçlarının bir sembolü olarak “benim manevi doğum günüm bugündür” diyen mareşallerine verilen bir doğum günü armağanıdır.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün ebediyete intikalini andığımız kasım ayında, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından oluşturulan 100. Yıl koleksiyonu, gerek taşıdığı anlam gerekse de daha fazla kişi ile buluşturulması adına izleyicilere sunulacaktır.

06 Kasım - 01 Aralık 2019 / CKM Kadıköy