Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrenci ve Mezunlarından Çoğulcu ve Disiplinlerarası bir sergi “Yüzleşme / Confrontation”
Cermodern, bu sene 25. yılını kutlayan Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Plastik Sanatlar ve Resim, Grafik Tasarım, Tekstil ve Moda Tasarımı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Tiyatro, Sanat ve Kültür Yönetimi bölümlerinde üretilen çalışmalardan bir seçkiyi sanatseverlerle buluşturuyor.

Alışılagelmiş öğrenci ve mezun sergisi anlayışını aşma hedefiyle çok katmanlı bir forum şeklinde kurgulanan Yüzleşme, sanat ve tasarımın ontolojik varlığına dair konuları eleştirel bir bakışla ele alıyor. Sergi doğa, şehir, birey, toplum ve soyutlama kavramlarına gönderme yapan beş tematik bölümden oluşuyor. Katılımcılar, öğrencisi oldukları bölüme göre ayrı ve bağımsız alanlarda değil, yapıtlarının kavramsal ve estetik özelliklerine göre bir arada yer alıyor. 61 sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen sergide ressamların eserleri grafik tasarımcıların posterleriyle yan yana sergilenirken, tiyatro oyunlarının afiş ve kostümleri, gastronomi ve mutfak sanatları ürünlerine eşlik ediyor.

Fakültenin 25 yıllık üretiminden disiplinler ötesi bir yaklaşımla örnekler sunan sergi, kurumun geçmişi ve bugünüyle yüzleşmesine aracı olurken, bir yandan da izleyiciye dünyayla yüzleşme ve onu alışılmadık açılardan yeniden keşfetme fırsatı sunuyor.
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Proje Başkanı Prof Gülveli Kaya tarafından projelendirilen serginin küratörlüğünü Sanat ve Kültür Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. üstlenmiştir. Yüzleşme sergisi, günümüz sanat ve tasarım dünyasındaki ana konulara yönelik farklı biçimsel, estetik ve kavramsal yaklaşımların genel bir resmini vermeyi amaçlıyor.

@cermodern
@yeditepeuniversitesi