Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, 11 Nisan 2018 Çarşamba günü Tekstil Malzeme Bilgisi dersi kapsamında iki işletme gezisi gerçekleştirdi. Ev tekstili ve iç giyim alanında sıklıkla kullanılmakta olan dantel ve nakışlı kumaşların üretimi üzerine ülkemizde önde gelen firmalardan biri olan Bayramlar Brode'nin fabrikasında bu tür kumaşların desenlendirilmesini ve yapılandırılmasını gözlemleyen öğrencilerimiz üretim sürecini yerinde inceleme fırsatı elde etti. Giysilik kumaş alanında, özelikle de kadın pantolonu kumaşı alanında uzmanlaşmış olan Kipar Tekstil'de ise, iplik bükümü ve dokuma makinesi parkurlarını inceleyen, kumaş üzerine uygulanan türlü aprelerle ilgili bilgiler edinen öğrencilerimiz bu alanda üretilmekte olan kumaşların yapıları, özellikleri ve giyim endüstrisinin işleyiş takvimi hakkında fikir sahibi olma imkanı yakaladılar. Tekstil Malzeme Bilgisi dersini sürdürmekte olan öğretim elemanımız Öğr. Gör. Fazlı Yurdabak'ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen bu gezilerde bizleri ağırlayıp, değerli vakitlerini ayırarak öğrencilerimizi üretim süreçleri hakkında bilgilendirdikleri için Bayramlar Brode'nin sahibi Sayın Hasan Bayram'a ve Kipar Tekstil'in sahibi Sayın Yılmaz Kirişçioğlu'na çok teşekkür ederiz.