PEBEO SETACOLOR KUMAŞ BOYASINI TANITMA ÇALIŞTAYI

18 Ekim 2016 Salı günü, GSF binası zemin katta yer alan Z06 Baskı Atölyesi'nde, 10:30-12:00 saatleri arasında gerçekleştirilen bu etkinlik, PEBEO Hobi Departman Şefi Tülay Aslan'ın Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileriyle bir araya gelerek Pebeo Setacolor kumaş boyasını tanıtması amacıyla gerçekleştirildi. Çalıştay'a katılan öğrenciler, türlü kalınlıkta fırçalar, şablonlar ve kumaş boyamada kullanılan boya kalemleri kullanarak, bez çantaların yüzeylerinde renk alanları ve dokular oluşturdu. Böylece; hem malzemeyi hem de onun kullanılma tekniğini kavramış oldular. Ortaya çıkan kumaş yüzeyi değerlendirmeleri oldukça farklı görüntüler meydana getirdi.

Yrd. Doç. Kami EMİRHAN'ın sürdürmekte olduğu TEXT 343 Baskı Tasarımı II dersi kapsamında ele alınan çalıştaya, Pebeo'dan Tülay ASLAN, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden bir grup ve lisansüstü bursiyerler Pınar CEYLAN, Işıl ERASLAN ve Bike BAŞARAN katıldı.