►Bölüm Başkanı Mesajı

► Akademik Kadro

► Başarılarımız

► İşbirliklerimiz

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü; Türkiye’de kurulan ilk Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı olup, Türk Mutfak Kültürünün akademik bir ortamda araştırılması, korunması, geliştirilmesi ve bütün dünyaya  tanıtılmasını amaçlıyor. Deneyimli ve alanında uzman kadromuzla, öğrencilerimizi; beslenme, gıda bilimi, gıda hijyeni, yeni ürün geliştirme, yiyecek ve içecek işletmeciliği ve pazarlaması, yemek kültürü ve tarihi, Türk mutfak kültürü, dünya mutfak kültürleri, yemek stilistliği ve fotoğrafçılığı, klasik ve modern mutfak teknikleri ve pastacılık gibi çok geniş bir yelpazede dersler ile sektöre hazırlıyoruz.
Bölümüzün UNESCO / UNITWIN - “Gıda, Kültür ve İnovasyon”, “Yemek Kültürü Mirasının Korunması ve Yasatılması” ve Alain Ducasse Education- ENSP ile sahip olduğu anlaşmalar öğrencilerimize uluslararası akademik ve pratik gelişimleri için fırsatlar sağlıyor. Bölümümüz Türkiye’de yeni bir ürün geliştirerek patent alan tek Gastronomi ve Mutfak Sanatları programıdır. Öğrencilerimiz çift anadal ve yan dal programlarıyla eğitim yelpazelerini genişletiyorlar. Ayrıca bölümümüzün sahip olduğu Exchange ve staj anlaşmaları ile öğrencilerimiz bölümlerinden yurt dışı deneyimine sahip bireyler olarak mezun oluyorlar.

►Fotoğraflarla Güzel Sanatlar Fakültesi

► Fotoğraflarla Gastronomi ve Mutfak Sanatları

► Fotoğraflarla Yeditepe

► Yeditepe'de Sosyal Yaşam

Tanıtım Filmi

ÇALIŞMA ALANLARI
Mezunlarımız ulusal ve uluslararası beş yıldızlı otellerin ve restoranların mutfak ekibinde veya bu işletmelerin yiyecekiçecek pazarlama ve muhasebe bölümlerinde, gıda işletmelerinin Ar-Ge bölümlerinde, yiyecek ve içecek sektörüne eğitim veren kurumlarda, havayollarına hizmet veren yemek şirketlerinde ve görsel-basılı yayın kuruluşlarında çalışabiliyorlar.

►Mezunlarımız

► Tercih Robotu

Tanıtım Filmi

E - Broşür

► Kontenjan ve Puanlar

► Başvuru Koşulları

► Burs Olanakları

► Konaklama

► Sıkça Sorulan Sorular

► Kayıt

► Ücretler

► Lise Yaz Okulu

► İngilizce Yaz Kampı

Yeditepe Üniversitesi Tanıtım Günleri bu yıl 1 - 17 Ağustos 2018 tarihlerinde hafta sonu dâhil 09.00 - 17.30 saatleri arasında Üniversitemiz 26 Ağustos Yerleşimi Sosyal Tesisler Binası -1. katta gerçekleştirilecektir.

Tanıtım Günleri süresince kampüsümüzü ziyaret edecek adaylar; Yeditepe Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri ile tanışarak; akademik eğitim, burslar, kampüs olanakları, laboratuvar altyapısı, Erasmus – Exchange anlaşmaları, öğrenci kulüpleri gibi pek çok önemli konuyu yerinde inceleme şansına sahip olacak.

Üniversite Adayları, Yeditepe Üniversitesi tarafından geliştirilen Geleceği Planla tercih platformunu kullanarak; Vakıf ve Devlet Üniversitelerinin son 3 yılı kapsayan KontenjanBaşarı SırasıPuanAkademisyen Sayısı ve Ders Programlarını inceleyerek, kendi tercih listelerini oluşturabilecekler.

► Üniversite Ulaşım

Sosyal Medyada Fakültemiz