• Türkçe
  • English

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile İspanya’nın önemli üniversitelerinden Universitat Oberta de Catalunya (UOC)’ın temsil ettiği UNESCO/UNITWIN “Food, Culture and Development” kürsüsü tarafından 2016 yılında imzalanan anlaşma kapsamında Türk Mutfak Kültürünü farklı çalışmalarla kayıt altına almaya devam ediyoruz... Bugün bizim gibi gıdaya ve yemeğe aşık, birçok kitabı bulunan, Star Gazetesi ve La Cucina Dergisi’nin yazarı sevgili Aydan Üstkanat konuğumuz oldu. Öğrencilerimizle birlikte bir kolu Girit’li bir kolu Arnavut olan ailesinin sofrasından geleneksel bir yemek olan “Aprake” yaptı, biz de kayıt altına aldık. Harika bir gün geçirdik... Paylaşmaktan büyük keyif aldığını bize sıcacık bir şekilde hissettiren Aydan Üstkanat'a katkıları için çok teşekkür ediyoruz.

 

paylaş