Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) bu yıl yedincisini düzenlemekte olduğu Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması kapsamında 25 Nisan 2018 Çarşamba günü üniversitemizi de ziyaret etti. Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü bünyesinde gerçekleştirilen tanıtımda, öğrencilerimiz geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışmanın finalistlerinin özgün dokuma tasarımlarını ve bu tasarımların endüstriyel olarak üretilmiş numunelerini de inceleme fırsatı buldular. Geçtiğimiz yarışmada üçüncü olan tasarımcının da tespit ve önerileriyle desetek verdiği tanıtımda öğrencilerimiz, tekstil sektörünün ülkemiz açısından ne denli önemli olduğunu ve gerçekleştirilen yarışmaların kendilerini geliştirmek için ne kadar çok fırsat sunduğunu bir kez daha kavramış oldular. Yarışmanın amacı, kapsamı, katılım koşulları ve süreciyle ilgili, görsellerle ve videolarla desteklenen aydınlatıcı ve özenli sunum için ATHİB yetkililerine teşekkür ederiz.

www.dokumayarismasi.org