1. Yarı Yıl
| Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi |
|---|---|---|
| CULA 113 | Mutfak Bilimine Giriş Laboratuvarı | Zorunlu |
| CULA 131 | Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu | Zorunlu |
| PHAR 151 | Beslenme ve Sağlık | Zorunlu |
| PLA 111 | Temel Sanat Eğitimi I | Zorunlu |
| - | Seçmeli - Serbest - 1 | Zorunlu |
2. Yarı Yıl
| Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi |
|---|---|---|
| CULA 102 | Bahçe Ürünleri Yetiştirme | Zorunlu |
| CULA 114 | Gıda Bilimine Giriş | Zorunlu |
| CULA 142 | Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş | Zorunlu |
| HUM 103 | Uygarlık Tarihi | Zorunlu |
| - | Seçmeli - Sanat- 1 | Zorunlu |
3. Yarı Yıl
| Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi |
|---|---|---|
| CULA 203 | Gıdalar ve Özellikleri | Zorunlu |
| CULA 205 | Yiyecek Tarihi | Zorunlu |
| CULA 211 | Yiyecek ve İçecek Yönetimi | Zorunlu |
| CULA 221 | Mutfak Uygulama-1 | Zorunlu |
| - | Seçmeli - Zorunlu- 1 | Zorunlu |
4. Yarı Yıl
| Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi |
|---|---|---|
| BBA 261 | Pazarlama İlkeleri | Zorunlu |
| CULA 204 | İçeceklere Giriş | Zorunlu |
| CULA 206 | Yemek ve Gastronomi Kültürü | Zorunlu |
| CULA 222 | Pastacılık ve Fırın Ürünlerine Giriş: Mutfak Uygulama-2 | Zorunlu |
| - | Seçmeli - Zorunlu- 2 | Zorunlu |
5. Yarı Yıl
| Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi |
|---|---|---|
| CULA 265 | Yaz Stajı I | Zorunlu |
| CULA 319 | Türk Mutfak Teknikleri | Zorunlu |
| CULA 321 | Mutfak Uygulama-3 | Zorunlu |
| HTR 301 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I | Zorunlu |
| - | Seçmeli - Alan - 2 | Zorunlu |
| - | Seçmeli - Alan - 1 | Zorunlu |
6. Yarı Yıl
| Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi |
|---|---|---|
| CULA 302 | Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Pazarlama ve Satış | Zorunlu |
| CULA 308 | Türk Mutfağı | Zorunlu |
| CULA 322 | Mutfak Uygulama-4 | Zorunlu |
| HTR 302 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II | Zorunlu |
| - | Seçmeli - Alan - 3 | Zorunlu |
7. Yarı Yıl
| Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi |
|---|---|---|
| CULA 332 | Yaz Stajı II | Zorunlu |
| CULA 407 | Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü | Zorunlu |
| CULA 441 | Yiyecek Sistemleri | Zorunlu |
| CULA 491 | Türk Yöre Mutfakları | Zorunlu |
| - | Seçmeli - Alan - 4 | Zorunlu |
| - | Seçmeli - Alan - 5 | Zorunlu |
8. Yarı Yıl
| Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi |
|---|---|---|
| CULA 458 | Dünya Mutfakları | Zorunlu |
| CULA 462 | Gıda Politikaları ve Düzenlemeler | Zorunlu |
| CULA 492 | Bitirme Projesi | Zorunlu |
| - | Seçmeli - Alan - 6 | Zorunlu |
| - | Seçmeli - Ekstra- 2 | Zorunlu |
| - | Seçmeli - Ekstra- 4 | Zorunlu |
| - | Seçmeli - Ekstra- 3 | Zorunlu |
| - | Seçmeli - Ekstra- 31 | Zorunlu |
| - | Seçmeli - Serbest - 2 | Zorunlu |
| - | Seçmeli - Ekstra- 1 | Zorunlu |