• Türkçe
  • English
Ders Kodu: 
CULA 464
Ders Tipi: 
Alan Seçmeli
Teori Saati: 
3
Uygulama Saati: 
0
Kredi: 
3
AKTS: 
6
Dersin Dili: 
İngilizce
Dersin Amacı: 
Dersin temel amacı, menü planlama ve tasarım alanında etkili gıda ve içecek yönetimi için bir temel oluşturmasıdır.
Dersin İçeriği: 

Yiyecek ve içecek menülerinin evrimi ve gelişiminin incelenmesi ve hem satış aracı hem de iletişim yardımı olarak önemli rolleri.

Dikey Sekmeler

Dersin Akışı

DERS AKIŞI
Haftalar Konular ÇALIŞMA MATERYALLERİ
 
1 Giriş:

Menü-Yemek Hizmet Yönetiminin Temelleri

 
2 Menülerin Tarihi Handouts, and research papers
3 Menü Türlerini Keşfetme Handouts, and research papers
4 Menü Türlerini Keşfetme Handouts, and research papers
5 Menülerin Tasarımı ve Düzeni Handouts, and research papers
6 Menülerin Tasarımı ve Düzeni Handouts, and research papers
7 Menü Fiyatlandırma Uygulamaları Handouts, and research papers
8 Menü Fiyatlandırma Uygulamaları Handouts, and research papers
9 Menü Geliştirme Analizi Handouts, and research papers
10 İçecek Menüleri Handouts, and research papers
11 Ziyafet ve Toplantı Menüleri Handouts, and research papers
12 Menü Mühendisliği Handouts, and research papers
13 Ünlü Şef Menüleri Handouts, and research papers
14 Tarihi Menüler Handouts, and research papers

 

Kaynaklar

RECOMMENDED SOURCES
Textbook Kotschevar, L.H, and

Withrow, D. Management by Menu. John Wiley and Sons, USA. 2008

Additional Resources Planning and Control for Food & Beverage Operations by Jack D. Ninemeier

Managing Bar and Beverage Operations by  Lendel H. Kotschevar & Mary L. Tanke

Managing Service in Food & Beverage Operations    by Anthony M.Rey & Ferdinand Weiland

 

Değerlendirme Sistemi

ASSESSMENT
IN-TERM STUDIES NUMBER PERCENTAGE
Term Project 1 50
Midterm 1 50
Total   100
CONTRIBUTION OF FINAL EXAMINATION TO OVERALL GRADE   60
CONTRIBUTION OF IN-TERM STUDIES TO OVERALL GRADE   40
Total   100