• Türkçe
  • English
Ders Kodu: 
CULA 441
Ders Dönemi: 
Güz
Ders Tipi: 
Zorunlu
Teori Saati: 
3
Uygulama Saati: 
0
Kredi: 
3
AKTS: 
5
Dersin Dili: 
İngilizce
Dersin Amacı: 
Farklı yiyecek servis sistemlerinin çeşitleri, özellikleri, avantajları ve dezavantajları: Konvansiyonel, komiseri, hazır (pişirilmiş ve soğutmalı, pişir ve dondur), montajını anlamak
Dersin İçeriği: 

Personel sorunları, malzeme yönetimi, iş akışı ve üretimi, ekipman seçimi dahil olmak üzere gıda hizmet operasyonlarının organizasyonu ve yönetimi. Gıda sistemleri ve gıda sistemleri ile ilgili kalite iyileştirme türleri.

Dikey Sekmeler

Dersin Akışı

COURSE CONTENT
Week Topics Study Materials
1 Introduction  
2 Unique characteristics of foodservices. Flow of food. Form of food purchased Reading- related chapter, course notes
3 Description of the “system” concept Reading- related chapter, course notes
4 Conventional food systems Kitchen layouts of different facilities, course notes
5 Case-study: Conventional food systems  
6 Commissary food syatems Kitchen layouts of different facilities, course notes
7 Mid-term exam  
8 Case-study: Commissary food systems  
9 Ready prepared food systems Kitchen layouts of different facilities, course notes
10 Assembly food systems Kitchen layouts of different facilities, course notes
11 Project Presentations  
12 Project Presentations  
13 Project Presentations  
14 Project Presentations  

 

Kaynaklar

RECOMMENDED SOURCES
Textbook June Payne-Palacio and  Monica Theis. West and Wood's Introduction to Foodservice (2001).  Prentice Hall; 9th edition
Additional Resources  Kitchen layouts of different facilities

 

Değerlendirme Sistemi

ASSESSMENT
IN-TERM STUDIES NUMBER PERCENTAGE
Mid-terms and Final 2 60
Quizzes   Bonus: upto 10%
Assignment and class participation 1 40
Total   100
Total   100