• Türkçe
  • English
Ders Kodu: 
CULA 418
Ders Tipi: 
Alan Seçmeli
Teori Saati: 
2
Uygulama Saati: 
0
Kredi: 
3
AKTS: 
6
Dersin Dili: 
İngilizce
Dersin Amacı: 
Bu ders, öğrencilere mutfak bitkilerinin temel prensipleri hakkında dersler ve tamamlayıcı sera uygulamaları ile bilgi kazandırmayı amaçlamaktadır.
Dersin İçeriği: 

Bu ders, öğrencilere yenilebilir bitkilerin nasıl yetiştirileceğinin temel prensipleri hakkında bilgi kazandırmayı amaçlamaktadır. Öğrenciler deneysel olarak bir serada büyümekte olan basit bitkilerde yer alacaklar ve daha sonra yetiştirilen bitkiler laboratuvar mutfağında pişirme uygulaması sırasında kullanılacaktır.

Dikey Sekmeler

Dersin Akışı

COURSE CONTENT
Week Topics Study Materials
1 Introduction to culinary herbs  
2 Ecologic factors for herbs  
3 Soil Structure, basic soil types  
4 Fertilizer and irrigation of herbs    
5 Designing and planning a herb garden and container garden  
6 Most commonly grown varieties  
7 Midterm  
8 Most commonly grown varieties  
9 Technical Trip   
10 Greenhouse practice   
11 Greenhouse practice   
12 Identify common types of culinary herbs and botanical names of herbs  
13 Identify common types of culinary herbs and botanical names of herbs  
14 Term Project  

 

Kaynaklar

RECOMMENDED SOURCES
Textbook             Handouts
Additional Resources
  1. Jekka Mcvicar, 2004, Herbs London: Dorling Kindersley Limited,.
  2. James A. Fizzell, 2001, The Midwest Fruit and Vegetable Book. United Stades Of America:Cool Spring Press
  3. Richard Bird, 2007, The Fruits & Vegetable Gardener.,  London

 

Değerlendirme Sistemi

ASSESSMENT
IN-TERM STUDIES NUMBER PERCENTAGE
Mid-terms 1 25
Assignment 1 25
Total   50
CONTRIBUTION OF FINAL EXAMINATION TO OVERALL GRADE   50
CONTRIBUTION OF IN-TERM STUDIES TO OVERALL GRADE   50
Total   100