Kitaplar
• Kars'ta Hayat (2021)., DURUKAN ARZU, Kriter, Editör:Durukan, Arzu, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 142, ISBN:9786257669191, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 7000880)
Kitap Bölümleri
• Türkiye'nin Mutfak Sosyolojisi, Bölüm adı:(Kars ve Yemek Kültürü) (2022)., DURUKAN ARZU, Akademik Kitaplar, Editör: Ahmet Cihan, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 652, ISBN:978-605-71060-7-0, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 7649865)
• İstanbul Mutfağında Ahenk ve Lezzet, Bölüm adı:(Anadolu Selçuklularının Kültürel Mirası: Misafirperverlik, Bolluk, Bereket) (2021)., DURUKAN ARZU, İstanbul Yayınları, Editör:Ayşe Aydın Böhürler, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 5, ISBN:978-605-137-837-4, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 7545953)
• Yemek, Kültür ve Toplum, Bölüm adı:(Sanat ve Yemek Kültürü) (2020)., DURUKAN ARZU, Nobel, Editör:Neslihan Çetinkaya, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 480, ISBN:978-625-402-033-9, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 6208040)
• Alplerden Kafkaslara Kars Peynirciliğinin 150 Yıllık Tarihi, Bölüm adı:(Kars, Sofra ve Kültür) (2014)., DURUKAN ARZU, Tarih Vakfı, Editör:Koçulu İlhan, Kayacan Gülay, Tatari Fatih, Torun Ozan, Ünsal Deniz, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 217, ISBN:978-975-8813-71-1, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 2920218)
Hakemli Akademik Yayınlar
• DURUKAN ARZU (2022). Food Memory and Food Identity of Educated People Migrating from Turkey for Work or Higher Education. Journal of Advanced Research in Social Sciences, 5(2), 18-25., Doi: 10.33422/jarss.v5i3.786 (Yayın No: 7815215)
• DURUKAN ARZU, ORDULU EMRE M., GÜL AÇELYA (2021). The Cultural Assessment of the Relation of comfort Food to Gender, Age, Emotional Eating and BMI During the Pandemic Period. Journal of Academic Social Resources, 6(26), 983-991., Doi: 10.31569/ASRJOURNAL.253 (Yayın No: 7153164)
• DURUKAN ARZU, TÜRKER BERİKA (2021). Gıda Hafızasının Farklı Yaş Gruplarında İncelenmesi. Al-Farabi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi, 6(1), 1-9., Doi: 10.46291/Al-Farabi.060101 (Yayın No: 7018568)
• DURUKAN ARZU (2021). Evin tadı: Erzincan’dan İstanbul’a göç. Antropoloji (42), 11-18., Doi: 10.33613/antropolojidergisi.985432 (Kontrol No: 7436555)
• DURUKAN ARZU (2020). Is Migration Causes Rootlessness? From Kars to İstanbul!. Al Farabi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi, 5(2), 1-5. (Yayın No: 6315542)
• DURUKAN ARZU,Gülel Hasan Can (2020). Yörük's Efforts to Preserve the Culture of Their Ancestors and the Changes Experienced. Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 3(1), 56-67. (Yayın No: 6225789)
• DURUKAN ARZU,Karakaya Melis (2019). Bir Vakıf Üniversitesindeki Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Yağ Korkusunun Karşılaştırılması (1)Comparing Fatphobia Attitudes of Faculty of Health Sciences Students in a Foundation University. International Peer-Reviewed Journal of Nutrition Research(17), 13-28., Doi: 10.17362/DBHAD.2019.17.2 (Yayın No: 6065344)
• DURUKAN ARZU, GÜL AÇELYA (2019). Mindful eating: Differences of generations and relationship of mindful eating with BMI. International Journal of Gastronomy and Food Science, 18, 100172, Doi: 10.1016/j.ijgfs.2019.100172 (Yayın No: 5152553)
• DURUKAN ARZU, DUMLU BİLGİN GÖZDE,Zorlu Selin (2019). An Investigation of the Social and Traditional Impact on the Breastfeeding Mothers Before and After the Birth in a State Hospital in İstanbul- Turkey. ACTA SCIENTIFIC NUTRITIONAL HEALTH, 3(10), 13-21. (Yayın No: 3548905)
• DURUKAN ARZU, GÜL AÇELYA (2019). Determination of Opinions on Plant and Animal Based Nutrition of Students in a Foundation University and Evaluation of Results for Food Sustainability. GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 44(1), 71-85., Doi: 10.15237/gida.GD18102 (Kontrol No: 4983624)
• DURUKAN ARZU,Donat Büşra (2017). The Importance, Contribution, and Problems of Parents with Phenylketonuria (PKU)- An Association in İstanbul. Uluslararası Kültürel ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, 3(1), 65-76. (Kontrol No: 3548901)
• DURUKAN ARZU (2017). Humor and Peace in Kars. Sociology and Anthropology, 5(9), 745-750., Doi: 10.13189/sa.2017.050906 (Yayın No: 4263214)
• Osman Hayran, Hülya Akan, Arzu Durukan Özkan, Bike Kocaoğlu (2013). Fat Phobia of University Students Attitudes Toward Obesity. Journal of Allied Health, 42(3), 142-150. (Yayın No: 143432)
• DURUKAN ARZU, ÖZİLGEN MUSTAFA, ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL (1992). Analysis of a Baking Process with Application of Means a Range Charts to Samples Coming from Combined Populations. Process Control and Quality, 2(2), 327-333. (Yayın No: 143128)
• DURUKAN ARZU, ÖZİLGEN MUSTAFA,Ülgen Neşe (1991). Enthalpy Entropy and Frequency Factor Activation Energy Compensation Relations for Microbial Death in Fruit Juices. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 24(4), 378-381. (Yayın No: 140785)
Konferans ve Seminerler
• DURUKAN ARZU (2023). IDENTIFICATION OF MEALS TRANSPORTED WITH MEMORY AFTER MIGRATION. 3rd International Symposium "Global Migration Phenomenon" With Its Security, Economic, Social, Political and Cultural Dimensions (Özet Bildiri/Sözlü Sunum) (Yayın No:8312158)
• DURUKAN ARZU (2022). Food Memory and Food Identity of Educated People Migrating from Turkey for Work or Higher Education. 4th World Conference on Social Sciences and Humanities (SHCONF) (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum) (Yayın No:7621104)
• DURUKAN ARZU (2019). Kars’tan İstanbul’a Yaşanan Göç Sonrası Yemek Alışkanlıklarının Antropolojik İncelemesi http://antropolojidernegi.org/wp-content/uploads/2019/11/IV-Ulusal-Antro.... 4.Ulusal Antropoloji Kongresi (Özet Bildiri/Sözlü Sunum) (Yayın No:5367244)
• DURUKAN ARZU (2018). Protecting Ashura to Protect Culture
http://bhi.nku.edu.tr/basinyonetim/resim/images/editorresimleri/288/file.... The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 42-42. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4241281)
• DURUKAN ARZU (2016). Humor and Peace in Kars
https://inantro.hr/wp-content/uploads/2020/02/EAA-Book-of-abstracts-2016.... European Anthropology in a Changing World:From Culture to Global Biology, 72-72. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:2920244)
• YURT SEHER, DURUKAN ARZU (2013). Obeziteye Karşı Elele Projesi Süreç ve Sonuçlar. 16.Halk Sağlığı Kongresi (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum) (Yayın No:1093394)
Proje ve Ödüller
122G024 numaralı “Kars’ta Gastronomi Turizmine Yöre Halkının Katkısının Belirlenmesi” başlıklı 3005 - TÜBİTAK Projesi