Kitaplar
• Kadim Lezzetler- ikinci baskı. Özilgen S. ve Samancı O. Yeditepe University Press, Türkiye, İstanbul,2023. Kitap, beş geleneksel Türk yemeğinin teknolojik ve tarihsel gelişimini özetliyor: Salep, Türk kahvesi, lokum, Türk akidesi, boza, leblebi ve çikolata.
● Hikayeleriyle Türk Mutfağı (Oral History of Turkish Culinary Culture). Özilgen S. and Samancı O. Yeditepe University Press, Turkey, Istanbul, 2020.
● Kimyasal Reaksiyon Olarak Pişirme: Deneylerle Mutfak Bilimi - ikinci baskı. Özilgen S. Taylor & Francis Group, LLC, ABD, 2019.Kitabın ikinci baskısı gıda hijyeni ve güvenliği, mutfak terminolojisi ve tat eşleştirme üzerine yeni bölümlerinin yanı sıra, mutfak dönüşümlerinde gıda katkı maddelerinin rolü hakkında genişletilmiş bir bölüm içerir.
● Gıda Bilmeceleri-1 (Besinlerle ilgili gerçekler: Yemek Bilmeceleri). Özilgen S. Yeditepe University Press, Turkey, Istanbul, (2nd baskı, 2018; 1st baskı, 2017). Bu kitap, gıdalar hakkında en sık sorulan soruları sade, bilimsel ve basit bir dille yanıtlıyor.
● Kimyasal Reaksiyon Olarak Pişirme: Deneylerle Mutfak Bilimi - ilk baskı. Özilgen S. Taylor & Francis Group, LLC, ABD, 2014. Gastronomi/mutfak bilimi alanında ilk lisans öğrencisi ders kitabı.
● Kadim Lezzetler. Özilgen S. ve Samancı O. Yeditepe University Press, Türkiye, İstanbul, 2014. Kitap beş geleneksel Türk yemeğinin teknolojik ve tarihsel gelişimini özetliyor: Salep, Türk kahvesi, lokum, Türk akidesi ve çikolata.
● Çocuk-aile ve eğitmen üçgeninde aktivitelerle beslenme eğitimi. Özilgen S. Alfa Yayıncılık Şirketi, 2007. Bu kitap, okul öncesi çocukların yeme alışkanlıkları ile ilgilidir. Kitap, okul öncesi çocukların beslenme alışkanlıkları konusunda ebeveynlere ve eğitimcilere yardımcı olmak ve onları eğitmek için tasarlanmıştır.
Kitap Bölümleri
● Özilgen S., Malta S. (2018) Ed.Grumezescu A. M ve Holban A. M. “Gıda Biyomühendisliği El Kitabı, Cilt 20” başlıklı kitapta gıda üretiminde biyopolimerlerin fonksiyonel özellikleri. Elsevier Yayın Şirketi.
● Özilgen S., Özilgen M. (2017) Birincil gıda işlemede FMEA uygulamaları için genel bir şablon. İleri Gıda İşlemede Ölçüm, Modelleme ve Otomasyonda. Biyokimya Mühendisliği/Biyoteknolojideki Gelişmeler. Springer, İsviçre
● Arduzlar D.K, Özgen S., Özilgen M. (2015). Ed. Hui Y. H ve Evranuz E. O. Sebze İşleme Kalite Güvencesi: 2010'lu Yıllarda Bilimin Durumu. Sebze Muhafaza ve İşleme El Kitabı'nda, 2nd baskı. Taylor & Francis Group, LLC, ABD
● Özgen S. (2015) Ed.Liang Z. ve Zhang B.Çocuklarda Tat Algısını ve Yemek Seçimini Etkileyen FaktörlerTıp Araştırma Özetleri. Cilt 5, Nova Science Yayıncılık, NY, ABD.
● Özgen S. (2012) Ed. Lynch E.J. ve Petrov A.P. The Sense of Taste Nova Science Publishing, NY, ABD'de Tat Algısını ve Yiyecek Seçimini Etkileyen Faktörler.
Patent
Glutensiz tarhana formülasyonu ve üretim tekniğinin patenti (2015). Geleneksel bir Türk yemeği olan tarhana, geleneksel olarak un, maya, süt ürünleri, kuru sebzeler, otlar ve baharatlardan yapılan kuru lordur. Bu buluş, çölyak hastalığı hastaları için besleyici bir gıda ürünü geliştirmeyi amaçlamaktadır.patent numarası:TR 2012 10099B
Hakemli Akademik Yayınlar
● Nada Smigic, Sibel Özilgen, Vicente M. Gómez-López, Sandra Maria Osés, Zorana Miloradovic, Biljana Aleksic, Jelena Miocinovic, Sonja Smole-Mozina, Ajda Kunčič, Raquel Guiné, João Carlos Gonçalves, Joanna Trafiałek, Ewa Czarnieck-Skubinag, Gunjan Goel, Marijana Blazic, Dora Herljevic, Aleksandra Nikolic, Alen Mujcinovic, Ilija Djekic. (2023). Tüketicilerin soğutulmuş yemeye hazır gıdalar algısına ilişkin çok uluslu bir çalışma. J Gıda tüketimi 1-14. doi:10.1007/s00003-023-01424-1
● Ilija Djekic, Aleksandra Nikolic, Alen Mujcinovic, Marijana Blazic, Dora Herljevic, Gunjan Goel, Joanna Trafiałek, Ewa Czarniecka-Skubina, Raquel Guiné, João Carlos Gonçalves, Sonja Smole-Mozina, Ajda Kuncič, Zorana Miloradovic, Jelena Miocinovic, Biljana Aleksic, Vicente M Gómez-Lopez, Sandra Maria Oses, Sibel Özilgen, Nada Smigic. (2022) Tüketiciler gıda güvenliği risklerini nasıl algılıyor – çok ülkeli anket. Gıda Kontrolü, 142: 109216.https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2022.109216
● Özilgen S.(2021) Antik Yunan Modlarını Tatmak: Mutfak Sanatları Eğitimi Fark Yaratır mı? Uluslararası Gastronomi ve Gıda Bilimi Dergisi. https://doi.org/10.1016/j.ijgfs.2021.100419
● Özilgen S., Aral S., Özgen M. (2021) Çıkarılan Yağ ile Yapılan Analizlere Göre Sofralık Zeytinin Sürdürülebilir Depolanması İçin Salamuraya Çevre Dostu Alternatif Avrupa Lipit Bilimi ve Teknolojisi Dergisi. https://doi.org/10.1002/ejlt.202000343
● Kavsara HK Özilgen S., Dagdeviren M. (2020) Büyükannenin fermente içecek tariflerini gıda güvenliği için koruma: Gıda güvenliği zorlukları. Uluslararası Gastronomi ve Gıda Bilimi Dergisi. 22: https://doi.org/10.1016/j.ijgfs.2020.100266
● Çiftçi D. Ve Özilgen S.(2019) Doğal antioksidan eklenmiş badem ezmelerinde depolanan kalite kaybının önlenmesinde kinetik parametrelerin değerlendirilmesi. Gıda Bilimi ve Teknolojisi Dergisi - mysore. 56:483-490.
● Özilgen S. (2016) Tüketiciler ve yemek hizmeti sağlayıcıları, geleneksel yemek konusunda aynı anlayışı paylaşıyor mu? G. J. of Food Science and Nutrition 1:1 (http://gavinpublishers.com/food-science-vol1-issue1)
● Kurt L. Ve Özilgen S. (2013) Süt ürünleri üretimi için hata modu ve etki analizi: Türkiye'den vakalarla pratik güvenlik iyileştirme eylem planı. Güvenlik Bilimi. 55: 195-206
● Özilgen S., Bucak S., Özilgen M. (2013) Kırmızı biber baharatının güvenliğinin FMEA ve işleme sonrası kalite kontrolü ile iyileştirilmesi. Gıda Bilimi ve Teknolojisi Dergisi. 50(3): 466-476.
● Özilgen S. (2012) Gelişmekte olan ülkelerde şekerleme üretimi için Hata Türü ve Etki Analizi (FMEA): Bir vaka çalışması olarak lokum üretimi. Ciênc. teknoloji Besin. 32(3): 505-514
● Özilgen S. (2011) Batı Türkiye'de Özel Üniversiteye Devam Eden Öğrencilerde Cinsiyetin Vücut Kitle İndeksi, Yeme Alışkanlıkları ve Egzersiz Sıklığı ile İlişkisi. Acta Alimentaria, 40 (3) 400–406
● Özilgen S. (2011) Bileşim ve çevre koşullarının kuru üzüm çubuklarının tekstürel özellikleri üzerindeki etkisi Czech Journal of. Gıda Bilimi29 (5) 539–547
● Özilgen S. (2011) Gıda güvenliği eğitimi fark yaratır: Türk üniversite öğrencileri arasında gıda güvenliği algıları, bilgileri, tutumları ve uygulamaları. Tüketicinin Korunması ve Gıda Güvenliği Dergisi. 6:25-34
● Özilgen S. (2011) İstatistiksel Kalite Kontrol Tabloları: Gençlerden Yaşlılara Nüfusların Vücut Kitle İndeksini İncelemek İçin Yeni Araçlar. Beslenme, Sağlık ve Yaşlanma Dergisi. 15(5) 333-339
● Özilgen S. (2010) Uygulamada şefler tarafından ve Türkiye'de bir aşçılık okulundan şefler tarafından işletilen yemek servisi sistemlerine başarısızlık modu ve etki analizi modelinin uygulanması. Tüketicinin Korunması ve Gıda Güvenliği Dergisi. 5:333-343
● Cleland AC ve Özilgen S. (1998) Gıda dondurma ekipmanı için termal tasarım hesaplamaları-geçmiş, şimdiki zaman ve gelecek.(1998) Int. Journal of Refrigeration 21 (5): 359-371- Eleştirel inceleme makalesi
● Özilgen S. ve Özilgen M. (1996) Kinetik kompanzasyon ilişkileri: Çaresizlik içinde tasarım için araçlar. Gıda Mühendisliği Dergisi 29:387-397
● Özilgen S., Özilgen M. ve Reid D.S. (1994) Sulu sistemdeki buzun homojen ve heterojen çekirdeklenmesi sırasında kinetik dengeleme. Food - Science and Technology 27: 319-323
● Özilgen S., Reid D.S. (1993) Model gıda Emülsiyonlarında çözünenlerin heterojen buz çekirdeklenme kinetiği üzerindeki etkilerini incelemek için DSC kullanımı. Lebensmittel - Wissenschaft und Technologie 26, 116-120
● Özilgen S., Simoneau C., German J.B., Mc Carthy M.J. ve Reid D.S. (1993) Emülsifiye trigliseritlerin kristalizasyon kinetiği J Sci. Gıda Tarım 61, 101-108
● Özilgen S. ve Özilgen M. (1992) Entalpi - entropi ve frekans faktörü - ölümü için aktivasyon enerjisi telafi ilişkileriEscherichia coli boru şeklindeki bir akış reaktöründe mikrodalgalar ile. Acta Alimentaria 21: 195 - 203
● Durukan A., Özilgen S. ve Özilgen M. (1992) Birleşik popülasyonlardan gelen örneklere ortalama ve aralık çizelgelerinin uygulanmasıyla bir fırınlama sürecinin analizi Proses Kontrolü ve Kalite 2: 327 - 333
● Özilgen S. ve Özilgen M. (1991) Tüp akışlı bir reaktörde mikrodalgalarla pastörizasyon için bir model. Enzim ve Mikrobiyal Teknoloji 13: 419 - 423
● Özilgen S. ve Özilgen M. (1990) Gıdalarda lipit oksidasyonunun kinetik modeli. Gıda Bilimi Dergisi 55: 498 – 502
● Tekil Berna, Özilgen Sibel., Yildirim Funda. Görüntülere dayalı ürün algısı: yiyecek hafızası ve görsel ipuçları, yiyecek algısını değiştirebilir (Gönderilen).
Konferans ve Seminerler
● Çapan, EN., Özilgen, S., Yıldırım, F., 2023, Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Menü Tasarlamak: Et Dışı Tuzakların Rolü. Uluslararası Beyin ve Bilişsel Bilimler Sempozyumu 2023, İstanbul
● Kavsara, HK ve Özilgen, S., 25-26 Mart 2021. Büyükannenin fermente içecek tariflerini gıda güvenliği için koruma: Gıda güvenliği zorlukları. Dünya Açlığıyla Mücadele Eden Üniversiteler 2021 Zirvesi, UC. Davis (çevrimiçi)
● Şengüler B., Yıldırım F., Özilgen, S., 2020. Duyusal Algı ile Tüketici Davranışı Arasındaki İlişki:
Geleneksel Gıdalardan Yeni Gıdalara. Uluslararası Beyin ve Bilişsel Bilimler Sanal Sempozyumu 2020, Bilkent Üniversitesi, Türkiye (çevrimiçi)
● Özilgen, S. Mutfakta Bilim. 23-25 Ocak 2019. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından kurulan projede düzenleme ve bilim kurulu üyesi olarak görev yaptı ve dersler verdi.
● Özilgen S. Yemek Hizmeti Endüstrisinde Etik. Tarım ve Etik Derneği- Güz Semineri, 8 Kasıminci, 2018, İstanbul Ticaret Odası, Türkiye.
● Özilgen, S. Küresel Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilirlik. FAO- Dünya Gıda Günü, 2017, Yeditepe Üniversitesi, İstanbul, Türkiye. http://www.fao.org/world-food-day/2017/events/events-details/en/c/1046831/
● Özilgen S. Türk Mutfak Kültürünün Korunması, Tanıtılması ve Yenilenmesi. Food İstanbul, 20-23 Eylül 2017, CNR- FoodExpo, İstanbul Türkiye.
● Özilgen, S.Geleneksel Gıda Çalışmaları. Gastronomi Sohbetleri, Gaziantep Üniversitesi, 17-18 Mayıs 2017, Gaziantep, Türkiye.
● Amoutzopoulos, B., Özilgen, S.(2011) Endüstriyel tarhana üretimi sürecine başarısızlık modu ve etki analizi (FMEA) uygulaması. 4inci 3. Uluslararası Gıda ve Beslenme Kongresi bir aradard SAFE Konsorsiyumu Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi, 12-14 Ekim 2011, TÜBİTAK MAM, İstanbul, Türkiye
● Kurt, L.Y. Özilgen, S.(2011) Fermente süt ürünleri için hata modu ve etki analizi (FMEA). Poster oturumu. 4inci 3. Uluslararası Gıda ve Beslenme Kongresi bir aradard SAFE Konsorsiyumu Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi, 12-14 Ekim 2011, TÜBİTAK MAM, İstanbul, Türkiye
● BaseFood Karadeniz bölgesi ortakları adına Naska, A. et.al. Karadeniz bölgesindeki ülkelerde beslenme verileri ve ölüm modelleri. 11inci Avrupa Beslenme Konferansı, 26-29 Ekim 2011, Madrid.
● Vasilopoulou E., et. al. BaSeFood Karadeniz bölgesi ortakları adına.Karadeniz Ülkelerinin Geleneksel Yemekleri. 11. Avrupa Beslenme Konferansı, 26-29 Ekim 2011, Madrid.
● Özilgen S, Simoneau C., German J.B., McCarthy M.J. Gıdalardaki trigliseritlerin kristalleşme kinetiği: ölçüm ve matematik modelleme, 1992. IFT Yıllık Toplantısı, New Orleans, Lousiana, ABD.
Projeler ve Ödüller
● Tarım ve Orman Bakanlığı ile işbirliği içinde, tüketici tercihlerini sürdürülebilir bir çevre için et bazlı seçimlerden bitki bazlı seçimlere kaydırmak için basılı ve çevrimiçi menülerdeki gıdaların görsel-duyusal özelliklerini analiz etme ve değiştirme projesinin ekip lideri, 2022-. Bu proje öncelikle gıdaların hem kimyasal hem de fiziksel özelliklerini dikkate alarak yeni gıda ürünlerinin geliştirilmesine ve/veya mevcut ürünlerin değiştirilmesine odaklanmaktadır. Bu çalışmada uyaranlar, basitten karmaşığa değişen tekstüre sahip gıda ürünlerinden oluşan yemeklerin görselleridir. Proje ekibi, Yeditepe Üniversitesi'nde Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde okuyan 14 öğrenci ve bilişsel bilimler bölümünden bir araştırmacıdan oluşmaktadır.
● Tüketicilerin tüketime hazır gıdaların güvenliğine ilişkin tutum ve uygulamalarını değerlendirmek için çok ülkeli bir araştırmada araştırmacı. Proje, Belgrad Üniversitesi tarafından yürütülüyor ve dokuz farklı ülkeden araştırmacıları içeriyor, 2021-
● Geçmişten günümüze İstanbul'un Türk mutfak kültürünün duyusal haritasının oluşturulmasında ekip lideri, 2020-. Proje ekibi, Yeditepe Üniversitesi'nde Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde okuyan 18 öğrenci ve bilişsel bilimler bölümünden bir araştırmacıdan oluşmaktadır.
● Çoklu duyu uyaranlarının tüketicinin gıda algısı ve menü geliştirme üzerindeki etkisini analiz etme projesinde ekip lideri, 2020-. Proje ekibi, Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden 16 öğrenci, Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 2 öğrenci ve bilişsel bilimler bölümünden bir araştırmacıdan oluşmaktadır.
● Google Arts and Culture ile ortaklığı başlattı ve portalın yönetilmesinden ve Türk Mutfak Kültürü'nün bilimsel, kültürel ve sanatsal yönleriyle ilgili akademik içerik üretilmesinden sorumlu proje lideri olarak görev yapıyor, 2021-. https://artsandculture.google.com/partner/yeditepe-university-gastronomi...
● Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün, Birleşmiş Milletler ve Auburn Üniversitesi, ABD tarafından düzenlenen International Network of the Universities Fighting World Hunger (UFWH) Programı'na entegrasyon sürecini başlattı ve yönetti, 2019.
● Yeditepe Üniversitesi'nde 'Gastronomi ve Mutfak Kültürü' Yüksek Lisans programı geliştirdi, 2019.
● Gastroartology® programını (ulusal ve uluslararası) 2019'da geliştirdi ve kaydettirdi. Bu benzersiz konsantrasyon programı, gıdaların görsel-duyusal özelliklerini pazarlama, yeni ürün geliştirme, menü mühendisliği ve gıda tasarımı gibi alanlarda gelecekteki profesyonel yaşamlarında kullanmakla ilgilenen öğrenciler için sanatın ve mutfak biliminin temellerini birleştiriyor.
● “Maltepe'de 22 Milletin Müzik, Dans, Edebiyat ve Gastronomi Odaklı Etkinliklerle Kültürel Bütünleşmesi” başlıklı projede ortak olarak Gastronomi alanında projenin koordinatörü.Proje Maltepe Kaymakamlığı tarafından, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından desteklenen, Maltepe Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfı ortaklığında geliştirilmiş ve koordine edilmiştir, 2019.
● 2018'de Türkiye'nin en büyük belediyelerinden biri için mutfak eğitimi tesisleri ve müfredatı tasarladı.
● Universitat Oberta de Catalunya, İspanya, 2017 tarafından düzenlenen Uluslararası UNESCO/UNITWIN Kürsüsü “Gıda, Kültür ve Kalkınma” Uluslararası Ağı kapsamında “1950 ve 2019 yılları arasında popüler yemek kitaplarından seçilen geleneksel gıdaların beslenme özelliklerinin analizi” başlıklı çalışmayı başlattı ve yönetti.
● Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün, Universitat Oberta de Catalunya, İspanya, 2016- tarafından düzenlenen UNESCO/UNITWIN Kürsüsü “Gıda, Kültür ve Kalkınma” Uluslararası Ağına entegrasyon sürecini başlattı ve yönetti.
● Hakemlerden biri olarak özel olarak davet edildi2nd tarafından düzenlenen Ulusal Endüstriyel Gıda Tasarımı Yarışmasıİstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği. Yarışma hedeflendisektörün gelişimine katkıda bulunmak, genç, dinamik tasarımcı adaylarını Türkiye'deki gıda firmaları ile buluşturarak üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek, endüstriyel gıda pazarı için yeni gıda ürünlerinin geliştirilmesinde öncü olmak; ve gıda sanayi sektörünün rekabet gücünün artırılması, 2015.
● Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün, Université François-Rabelais tarafından düzenlenen UNESCO/UNITWIN Kürsüsü'nün Uluslararası Ağı olan "Kültürel Gıda Mirasının Korunması ve Tanıtımı"na entegrasyon sürecini başlattı ve yönetti, Tours, Fransa, 2014.
● Hakemlerden biri olarak özel olarak davet edildi1st tarafından düzenlenen Ulusal Endüstriyel Gıda Tasarımı Yarışmasıİstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği. Yarışma hedeflendisektörün gelişimine katkı sağlamak, genç dinamik tasarımcı adaylarını Türkiye'deki gıda firmaları ile buluşturarak üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek, endüstriyel gıda pazarına yönelik yeni gıda ürünlerinin geliştirilmesinde öncü olmak ve gıda sanayi sektörünün rekabet gücünü artırmak, 2014.
● Isıya dayanıklı, yenilebilir kapların geliştirilmesinde özel bir şirkete danışmanlık, 2013.
● 2010 – 2011 yılları arasında Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Arçelik A.Ş.'nin danışmanı olarak kümes hayvanları ve balık ürünleri için küçük çaplı tütsüleme fırını tasarladı.
● BaseFood'da Araştırmacı, (Karadeniz Bölgesi geleneksel gıdalarından biyoaktif bileşenlerin sürdürülebilir kullanımı). Proje, AB, Yedinci Çerçeve Programı (FP7), 2009 – 2012 tarafından desteklenmiştir.
● Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu KAMAG TARAL-1007 Araştırma Programı, 2009-2010 tarafından finanse edilen, endüstriyel tarhana (geleneksel Türk gıdaları) üretimi süreci için Hata Türü ve Etki Analizi (FMEA) gıda güvenliği programının geliştirilmesinde proje lideri.
● İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edilen “Türkiye'de yaşlı bakımevinde yaşayan yaşlıların yemek yeme alışkanlıkları” projesinde araştırmacı, 2006 – 2007.
● 2014-2022 akademik yılları için Yeditepe Üniversitesi tarafından Üstün Öğretim Üyesi Başarı Ödülü'ne layık görülmüştür. Seçkin Öğretim Üyesi Ödülleri, her yıl öğretim, danışmanlık, araştırma, yayın, komisyon çalışmaları ve kamu hizmetlerinde üstün başarı gösterenlere verilmektedir.
● Universitat Oberta de Catalunya, İspanya, 2017 tarafından düzenlenen Uluslararası UNESCO/UNITWIN Kürsüsü “Gıda, Kültür ve Kalkınma” Uluslararası Ağı kapsamında “1950 ve 2019 yılları arasında popüler yemek kitaplarından seçilen geleneksel gıdaların beslenme özelliklerinin analizi” başlıklı çalışmayı başlattı ve yönetti.
● Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün, Universitat Oberta de Catalunya, İspanya, 2016- tarafından düzenlenen UNESCO/UNITWIN Kürsüsü “Gıda, Kültür ve Kalkınma” Uluslararası Ağına entegrasyon sürecini başlattı ve yönetti.
● Hakemlerden biri olarak özel olarak davet edildi2nd tarafından düzenlenen Ulusal Endüstriyel Gıda Tasarımı Yarışmasıİstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği. Yarışma hedeflendisektörün gelişimine katkıda bulunmak, genç, dinamik tasarımcı adaylarını Türkiye'deki gıda firmaları ile buluşturarak üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek, endüstriyel gıda pazarı için yeni gıda ürünlerinin geliştirilmesinde öncü olmak; ve gıda sanayi sektörünün rekabet gücünün artırılması, 2015.
● Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün, Université François-Rabelais tarafından düzenlenen UNESCO/UNITWIN Kürsüsü'nün Uluslararası Ağı olan "Kültürel Gıda Mirasının Korunması ve Tanıtımı"na entegrasyon sürecini başlattı ve yönetti, Tours, Fransa, 2014.
● Hakemlerden biri olarak özel olarak davet edildi1st tarafından düzenlenen Ulusal Endüstriyel Gıda Tasarımı Yarışmasıİstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği. Yarışma hedeflendisektörün gelişimine katkı sağlamak, genç dinamik tasarımcı adaylarını Türkiye'deki gıda firmaları ile buluşturarak üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek, endüstriyel gıda pazarına yönelik yeni gıda ürünlerinin geliştirilmesinde öncü olmak ve gıda sanayi sektörünün rekabet gücünü artırmak, 2014.
● Isıya dayanıklı, yenilebilir kapların geliştirilmesinde özel bir şirkete danışmanlık, 2013.
● 2010 – 2011 yılları arasında Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Arçelik A.Ş.'nin danışmanı olarak kümes hayvanları ve balık ürünleri için küçük çaplı tütsüleme fırını tasarladı.
● BaseFood'da Araştırmacı, (Karadeniz Bölgesi geleneksel gıdalarından biyoaktif bileşenlerin sürdürülebilir kullanımı). Proje, AB, Yedinci Çerçeve Programı (FP7), 2009 – 2012 tarafından desteklenmiştir.
● Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu KAMAG TARAL-1007 Araştırma Programı, 2009-2010 tarafından finanse edilen, endüstriyel tarhana (geleneksel Türk gıdaları) üretimi süreci için Hata Türü ve Etki Analizi (FMEA) gıda güvenliği programının geliştirilmesinde proje lideri.
● İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edilen “Türkiye'de yaşlı bakımevinde yaşayan yaşlıların yemek yeme alışkanlıkları” projesinde araştırmacı, 2006 – 2007.
● 2014-2022 akademik yılları için Yeditepe Üniversitesi tarafından Üstün Öğretim Üyesi Başarı Ödülü'ne layık görülmüştür. Seçkin Öğretim Üyesi Ödülleri, her yıl öğretim, danışmanlık, araştırma, yayın, komisyon çalışmaları ve kamu hizmetlerinde üstün başarı gösterenlere verilmektedir.